Danmark

Partikollega raser: - Grooming

Partikollega raser mot den folkevalgte politikeren etter at det ble kjent at han har et forhold til en 15 år gammel jente. - Jeg er så sint!

DATET 15-åring: Mike Villa Fonseca forteller selv at han nå har sykemeldt seg, etter å ha hatt et lengre forhold med en mindreårig jente. Foto: Folketinget
DATET 15-åring: Mike Villa Fonseca forteller selv at han nå har sykemeldt seg, etter å ha hatt et lengre forhold med en mindreårig jente. Foto: Folketinget Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

- Jeg er så sint! Og skuffet over at han synes han er en god representant for det danske folk når han har en så vridd tilnærming til unge mennesker og deres seksualitet. Det er rett og slett en krenkelse av demokratiet!

Det skriver representant for partiet Moderaterne (M), Monika Rubin, i et Facebook-innlegg.

Der går den tidligere partikollegaen så langt som i å anklage Fonseca for såkalt «grooming», som ifølge Store norske leksikon er «at en voksen person avtaler et møte med et barn under 16 år i den hensikt å begå et seksuelt overgrep»

Datet 15-åring

Uttalelsen kommer i kjølvannet av at representant Mike Villa Fonseca forteller til danske TV2 at han sykemelder seg og trekker seg fra partiet, etter det ble kjent at han hadde hatt et langvarig forhold med en mindreårig jente.

Partiets leder Lars Løkke Rasmussen bekreftet fredag at jenta er 15 år gammel, og at forholdet skal ha startet da jenta gikk i åttende klasse. Fonseca er 28 år gammel.

- Hun er et barn

Rubin skriver at hun var i bursdagsfeiring til sin 16 år gamle kusine, da samtaleemnet plutselig endret seg til den pågående politiske skandalen.

- Vi hygger oss, fram til vi kommer inn på han der «KlammeMike». For en knute i magen! Og for noen stygge mentale bilder, av en stor og fullvoksen mann, i seng med noen på alder med min kusine, hun er faktisk et helt år yngre enn kusina mi!

RASER: Representant for partiet Moderaterne (M), Monika Rubin, forteller hun er rasende over Fonsecas oppførsel. Foto: Folketinget.
RASER: Representant for partiet Moderaterne (M), Monika Rubin, forteller hun er rasende over Fonsecas oppførsel. Foto: Folketinget. Vis mer

Den danske avisa BT skriver at «grooming» ble gjort ulovlig i Danmark tidligere i år, og kan straffes med opptil to års fengsel. I Norge er «grooming» også ulovlig, med en strafferamme på et år.

Rubin ønsket ikke å stille til et intervju med BT, men skriver i en tekstmelding at hun står fast med anklagen om at forholdet kan regnes som «grooming».

- I forhold til min bruk av ordet «grooming», viser jeg til det faktum at jenta nettopp har gått ut av 8. klasse, og er derfor i min verden fortsatt et barn, skriver Rubin, ifølge avisa.

Ifølge avisa har både Fonseca og jentas foreldre hevdet at det er samtykke til forholdet.

- Ikke velkommen

Fonseca har sykemeldt seg fra sin stilling i Folketinget, men vil etter planen vende tilbake etter noen uker. Fredag kveld bekrefter Folketinget overfor danske TV 2 at han da vil vende tilbake som uavhengig representant.

Representanten forteller at han likevel ser for seg ei framtid i et nytt politisk parti.

- Et av de andre partiene kan være interessante. Socialdemokraterna, Venstre, eller Liberal Allianse, sier Fonseca til kanalen.

Lederne av de nevnte partiene er derimot ikke interesserte i å ta Fonseca inn i varmen, og alle tre av dem avviser blankt at han vil kunne bli representant for noen av deres partier, ifølge TV 2.

- Han er ikke velkommen, av samme grunn som han ikke er velkommen hos Moderaterna, sier lederen for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, til kanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer