«Partiledelsen hadde bestemt at Obama skulle vinne»

Bitre Clinton-supportere klarer ikke å svelge nederlaget. Hillary skal samle partiet i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Helt siden Hillary Clinton måtte trekke sitt presidentkandidatur tidlig i juni, har meningsmålingene vist at mange av tilhengerne hennes ikke er klare for å støtte opp om hennes tidligere rival Barack Obama.

Clinton-tilhengerne kan føre til at det blir republikanske McCain som tar over som president etter George W. Bush.

En undersøkelse utført av Opinion Research Corp for CNN, viser at bare 66 prosent av Hillary Clintons tilhengere støtter Obama. Tirsdag viste en daglig spørreundersøkelse at John McCain hadde en 2 prosent ledelse over Barack Obama. Dette er innenfor undersøkelsens feilmargin, men likevel første gang McCain ligger foran Obama siden han ble demokratenes kandidat, ifølge Reuters.

Demonstrerte

Rundt 1000 Clinton-tilhengere demonstrerte i går kveld i Denver i delstaten Colorado, der demokratene holder sitt landsmøte, til støtte for Clinton som de mener er blitt dårlig behandlet av partiet.

- Vi er her for å takke Hillary og protestere mot bedrageriet vi er blitt utsatt for av demokratenes ledelse. Det var ikke en konkurranse, konklusjonen var gitt på forhånd. Partiledelsen hadde bestemt at Obama skulle vinne, sier Geoff Clunas(51) til AFP.

Geoff Clunas, og flere med ham, forteller at han alltid har vært demokrat, men at han i år for første gang siden 1976 vil la være å stemme ved et presidentvalg. Han vil ikke støtte Obama, som han tror «vil gjøre mer skade enn nytte».

Andre vil for første gang stemme på den republikanske kandidaten.

«Partiledelsen hadde bestemt at Obama skulle vinne»

Taler i natt

I natt entrer Hillary Clinton talerstolen på landsmøtet. Oppdraget er å mane partimedlemmene og egne tilhengere til samling om Barack Obama.

- Hun kommer til å si til delegatene og tilhengerne sine at det er på tide å entusiastisk samle seg rundt Obama og gjøre ham til USAs neste president, sa Terry McAuliffe, leder av Clintons kampanje til MSNBC.

Han lover at dette skal skje «høyt og klart».

SKAL SAMLE PARTIET: Hillary Clinton taler på demokratenes landsmøte i natt.