Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Partiledere kjempet om forbipasserendes gunst

Jens, Siv, Kristin og Liv Signe delte ut klemmer, autografer, roser og fengende slagord.

INNSPURT: Partilederne gjør en siste innsats i helga. Her er Kristin Halvorsen (SV) utenfor Kunstnernes hus, hvor hun blir møtt av Luna Gudem (6) fra Oslo, før hun skal foreta åpningen av den 122. Høstutstillingen. Foto: Lise Åserud/Scanpix
INNSPURT: Partilederne gjør en siste innsats i helga. Her er Kristin Halvorsen (SV) utenfor Kunstnernes hus, hvor hun blir møtt av Luna Gudem (6) fra Oslo, før hun skal foreta åpningen av den 122. Høstutstillingen. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||I formiddag kjempet partiledere side om side for å kapre potensielle velgere på lørdagstur i Oslo. Nærmest om kapp delte Jens, Siv, Kristin og Liv Signe ut klemmer, autografer, roser og fengende slagord.


Frp-formann Siv Jensen tordnet mot regjeringen fra et kraftig høyttaleranlegg, og delte ut klemmer og autografer foran mobilkameraer, notatblokker og heiarop på Eidsvolls plass foran Stortinget. Hun sikter mot regjeringsdeltakelse.

- Vi vil ha en hånd på rattet fordi vi vet at det er det vi må ha for at eldre mennesker, som lever nå, skal få det de har rett på, ropte Jensen.

Også veteran Carl I. Hagen var på plass for å gjøre en siste innsats for Frp i valgkampen, selv om han tar det litt mer med ro enn Siv Jensen.

- Jeg skal holde en appell her i dag, og jeg skal snakke i Lillestrøm, men jeg får også tid til å jobbe litt i hagen i helgen, sier Hagen til NTB.

Han er irritert på statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

- Statsministeren lyver så mye om dagen at jeg blir helt kvalm, sier Hagen.

Populære Ap-roser

Statsministeren selv var ikke langt unna. 200 meter lenge oppe i gata var han etter hvert også på plass med håndtrykk, klemmer og poseringer foran mobilkameraer.

Fredag kalte han Frp for en skammel for de borgerlige partiene, og nå fikk han mulighet til selv å tråkke kraftig på en annen skammel med hele sin vekt. For mens Frp hadde en diger scene med kraftig lydanlegg, lyskastere, og bildeoverføring til storskjerm, måtte Stoltenberg nøye seg med en skurrete mikrofon - og en skammel midt i folkemengden å stå på.

- Det er veldig trangt her, og spesielt å stå på en av Oslo Arbeiderpartis røde kasser, sa han til mengden av lyttere.

Han fikk likevel formidlet noe motskyts mot Frp ovenfor folkemassen.

KLEMMER: Siv Jensen (FrP) blir møtt av mange tilhengere, som gir råd og lykkeønskninger, når hun ankommer Spikersuppa i Oslo i dag for å holde valgapell. Foto: Lise Åserud/Scanpix
KLEMMER: Siv Jensen (FrP) blir møtt av mange tilhengere, som gir råd og lykkeønskninger, når hun ankommer Spikersuppa i Oslo i dag for å holde valgapell. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer

- Det er mye viktigere at vi har penger til å sikre sykehjemsplasser, enn at vi deler ut penger til dem som har mest gjennom skatteletter, sa han.

I stedet for skattelettelser, delte Stoltenberg ut roser til forbipasserende. Det var så populært at folk tråkket over blomsterbedene på Karl Johan for å sikre seg dem.

X-factor hos SV

Ved SVs valgkampbod var lyden fra Siv Jensen og Frps høyttalere merkbar. Men SV-leder Kristin Halvorsen var på plass og gjorde sitt beste for å overdøve den med klar tale og tydelig budskap.

- Det er rett og slett SVs sympatisører som avgjør valget. Vi kommer til å avgjøre om vi klarer å sørge for at Lofoten og Vesterålen ikke åpnes opp for oljeboring, sa hun til velgerne.

Etter å ha delt ut autografer og håndtrykk, sto Halvorsen på scenen i busskurboden til SV sammen med tidligere Idol-dommer, nå X-Factor-dommer Jan Fredrik Karlsen.

- Selv stemmer jeg Ap, men jeg synes at SV er et veldig bra parti. Det har vært for lite skryt av hvor flinke de har vært i regjeringen. Jeg tror på fellesskapet og derfor håper jeg på fortsatt rødgrønn regjering, sier Karlsen til NTB.

Også Sp-leder Liv Signe Navarsete holdt appell på Karl Johan lørdag.


(NTB)

 

I SENTRUM: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) holder valgapell i Spikersuppa, Oslo i ettermiddag. Foto: Lise Åserud/SCANPIX
I SENTRUM: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) holder valgapell i Spikersuppa, Oslo i ettermiddag. Foto: Lise Åserud/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling