Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Partiprofil mener Oslo Frp mobber barn

Åshild Bruun-Gundersen mener voksne mennesker må kunne diskutere klima uten å hetse Greta Thunberg. Parlamentarisk leder maner til ro i Frps stortingskorridor.

UT MOT OSLO FRP: Åshild Bruun-Gundersen ønsker at voksne Frp-ere diskutere sak, og ikke Greta Tunberg personlig, når det snakkes om klima.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UT MOT OSLO FRP: Åshild Bruun-Gundersen ønsker at voksne Frp-ere diskutere sak, og ikke Greta Tunberg personlig, når det snakkes om klima. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Den type uenighet må man håndtere og avklare internt i Fremskrittspartiet, sier Hans Andreas Limi, parlamentarisk leder i Frp.

Limi legger ikke skjul på at han misliker sterkt at partifeller omtaler hverandre i negative ordelag.

Seint tirsdag kveld kom stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (Frp) følgende utfall rettet til stortingskollega Åshild Bruun-Gundersen (Frp):

«Det er vanskelig å forstå hvordan vi kan være medlem av samme parti. Ser du ikke hvordan barn blir brukt i venstresidens propaganda? Ser du ikke hvordan klima har blitt en religion? Du må gjerne velge å være politisk korrekt fordi det tjener dine ambisjoner, men det har aldri vært hva Frp har handlet om. Feigt!»

Bakgrunnen var at Bruun-Gundersen, som er partiets helsepolitiske talsperson, sto opp mot det hun oppfattet som mobbing av miljøaktivist Greta Thunberg i kommentarfeltet til Oslo Frp på Facebook.

Mener Oslo Frp mobber barn

Åshild Bruun-Gundersen forteller Dagbladet i dag at hun ikke forstår kritikken fra Amundsen.

- Jeg har tatt til orde for at man skal unngå hets av barn. Voksne folk må faktisk stå opp mot mobbing. For meg er det umulig å forstå at voksne får glede av å hetse et barn som er engasjert i en sak. Man kan være uenig med Thunerg så mye man vil, men det må gå an å være det på en ryddig måte, uten å legge opp til mobbing, sier hun.

- Du blir kalt feig?

- Hvis jeg skal få kritikk internt for å stå opp mot mobbing, så skal jeg tåle det veldig godt. Jeg har alltid vært engasjert i mobbesaken, sier Bruun-Gundersen.

- Hvordan er ditt forhold til Per-Willy Amundsen?

- Jeg forholder meg saklig til alt jeg gjør som politiker.

- Mener du Oslo Frp la til rette for mobbing av Thunberg?

- Det innlegget det er snakk om, la langt på vei opp til hets av henne, ja.

Limis råd

- Innlegget er ikke ment som et oppspark til hets. Hvordan Bruun-Gundersen tolker innlegget, må stå for hennes regning, sier Tone Ims Larssen, leder i Oslo Frp til Dagbladet.

Hans Andreas Limi minner Per-Willy Amundsen om at det er mulig å finne løsninger på uenigheter internt framfor på sosiale medier.

- Jeg tenker at i den grad man har behov for å si fra til en partikollega om noe man er uenig i en uttalelse eller et politisk utspill, så bør det adresseres internt og finne sin løsning der. Det er i henhold til partiets retningslinjer. Jeg tror ikke denne type informasjon er så interessant verken for velgerne eller for Dagbladets lesere.

- Kommer saken til å få etterspill for de involverte?

- Jeg tror ikke vi skal blåse dette opp. Det er ikke så alvorlig. Men jeg vil jo gi det klare rådet til dem som er berørt her at hvis dere har behov for å fortsette diskusjonen så trenger det ikke skje i full offentlighet. Jeg vil anbefale å ta det på gruppemøtet vårt, der er det som dere vet er stor takhøyde.

Per-Willy Amundsen har ikke besvart Dagbladets henvendelse onsdag.

KLIMASTREIKENS MOR: Da Greta Thunberg droppet skolen og satte seg ned foran Riksdagen, våknet hele verden. Video: AP, NTB og Dagbladet. Vis mer

- Greit å mobbe barn?

I forrige uke skapte Abid Rajas (V) angrep på regjeringskolleger i Frp full splid i regjeringen. Nå skaper klimaaktivisten Gretha Thunberg (16) full splid innad i Frp.

Søndag kveld opprettet Oslo Frp en uformell avstemming på sin Facebook-side basert på et utspill fra Carl I. Hagen.

«Den 16-årige jentungen Greta Thunberg blir nå lyttet til som en fremragende klimaforsker! Helt utrolig, og burde få enhver oppegående voksen person til å tenke seg om».

Det var dette Åshild Bruun-Gundersen reagerte på, som igjen vekket harme hos Per-Willy Amundsen.

«Synes Oslo Frp at det er greit å mobbe barn? Greta Thunberg har ikke gjort annet enn å følge sitt engasjement. Det er svært usjarmerende å omtale henne på denne nedlatende måten», skrev Åshild Bruun-Gundersen.

I TÅRER: Under et panel i forbindelse med åpningen av FNs Global Climate Action Summit, ente aktivist Greta Thunberg i tårer under en emosjonell appell. Video: Ap Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling