Partnere i slanking

De er par i kjærlighet. Nå får Celina Midelfart god hjelp av Ole Robert Reitan til å selge slankegodteriet sitt: Atkins-produktene skal selges i Reitan-imperiets butikker og kiosker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under en nøye regissert pressekonferanse i går la Midelfart fram sin nye storsatsing fra nyttår: Dr. Atkins-produkter med lavt karbohydratinnhold.

I juni bekreftet Celina og Ole Robert Reitan at de var sammen. De to rike arvingene kan åpenbart dra stor økonomisk nytte av kjærlighetsforholdet: Han sikrer kjærestens produkter ved å ta dem inn i noen av landets viktigste distribusjonskanaler: Rema 1000, 7-Eleven og Narvesen.

For personlig

Det amerikanske slankegodteriet, blant annet milkshake, sjokolade og is, presenterte hun imidlertid ikke for media i går:

-  Men dette er selvsagt produkter du selv har godkjent?

-  Hva mener du med godkjent?

-  Du har selvsagt smakt disse produktene selv?

-  Det er for personlig spørsmål.

-  For personlig spørsmål?

-  Ja, dette er produkter som er lik de produktene som lanseres i Sverige, og som vi mener er tilpasset det norske markedet. Dette er gjennomtestede og gjennomsmakte produkter verden over, så jeg har all tro på at også norske forbrukere vil sette pris på disse. Jeg er helt ubekymret i forhold til det, sier Celina Midelfart.

Ikke slankedronning

Hun har ikke lyst til å bli Norges nye slankedronning:

-  Nei, jeg har ikke noe ønske om det. Vi i Midelfart ønsker å fokusere på helse, vektkontroll og det jeg mener Atkins representerer. Utviklingen for fedme og diabetes 2 er dramatisk, og Atkins representerer en ikke dramatisk omlegging av kosten. Du må bare styre unna karbohydrater.

-  Er Atkins bedre enn eksempelvis Grete Roede?

-  Du kan ikke sette de to opp mot hverandre. De er for ulike. Jeg ønsker ikke å si noe om det ene er bedre enn det andre. Kostholdsfilosofiene er for ulike.

-  Ja, også i forordet på boka «Dr. Atkins nye slankerevolusjon» virker du temmelig frelst på Atkins?

-  Det er dine ord.

-  Får den jevne forbruker råd til å kjøpe produktene?

-  Jeg har ikke prislista, men det å investere i egen helse er noe nordmenn gjør. Det er jo den beste investeringen du kan gjøre.

-  Hva spiser du selv, da?

-  Nei, nei, det blir for privat.

-  Er det en forretningshemmelighet?

-  Ja, det er en forretningshemmelighet.

-  Trenger alminnelige, friske kvinner og menn i Norge Atkins?

-  Mange har et sunt og godt kosthold, men begrepet sunt og godt er i forandring. Brød, poteter - og pasta - er jo ikke det Atkins anbefaler. Vi får ubevisst i oss så mye av dette at i sum blir inntaket av karbohydrater for høyt - og det har vært medvirkende til de store livsstilssykdommene.

Midelfart mener det er grunn til å takke Fedon Lindberg for hans budskap om å moderere inntaket av karbohydrater:

-  Fedon har hjulpet oss til å utdanne forbrukerne, og ikke minst fagmiljøene i Norge. Resultatet er en viss aksept for å moderere inntaket av karbohydrater.

-  På hvilken måte har du takket Fedon?

-  Jeg gjør det nå: Takk. Dess flere som kommuniserer at vi bør spise mindre karbohydrater, jo bedre er det.

Amerikanske tilstander

-  I USA er Atkins overalt. I kiosken, på restaurant og i butikken. Er målet å få produktene spredt på samme måte i Norge?

-  Ja, det er det. Primært vil vi komme med såkalte convenience-produkter for folk i farta. Vi vil hjelpe folk å gjøre det lettere å etterleve lavkarbo-prinsippene. Og vil selge Atkins-produkter i 7-Eleven, Narvesen, dagligvarehandelen og på bensinstasjoner. På sikt tror jeg vi vil få lokale meieri- og bakervarer, som er produsert etter disse prinsippene.

-  Men hva er dine argumenter for å selge - og dermed gå god for - denne dietten?

-  Dette er ikke primært en diett. Dette er en kostholdsfilosofi. Selve dietten er en liten del av Atkins, og over 100 millioner mennesker har tilsluttet seg den. De fleste medisinske miljøer innen hjerte- og kar-sykdommer og forebyggende helse har tilsluttet seg prinsippene.

-  Produktene skal lanseres 1. januar. Timingen kunne vel ikke ha vært bedre etter ribbefettet?

-  Fett er ikke farlig i seg selv - det er karbohydratene vi skal holde oss unna. Så det går godt med litt ribbe - også etter jul.

FÅR HJELP: Celina Midelfart (31) får hjelp av kjæresten Ole Robert Reitan (32) til å selge slankeproduktene sine.