Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Partneren til Snowden-journalist pågrepet

Partneren til en av journalistene som har trykket lekkasjene til Edward Snowden, ble søndag holdt tilbake i ni timer på Heathrow-flyplassen i London.

STOPPET: David Miranda (t.v.), partneren til Guardian-journalisten Glenn Greenwald, (t.h.), som fikk hemmelige dokumenter fra spionsiktede Edward Snowden, ble stoppet av britiske myndigheter på Heathrow-flyplassen i London.Foto: AP Photo/Janine Gibson, the Guardian
STOPPET: David Miranda (t.v.), partneren til Guardian-journalisten Glenn Greenwald, (t.h.), som fikk hemmelige dokumenter fra spionsiktede Edward Snowden, ble stoppet av britiske myndigheter på Heathrow-flyplassen i London.Foto: AP Photo/Janine Gibson, the Guardian Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

David Miranda, som er partneren til Guardian-journalisten Glenn Greenwald, ble stanset og avhørt av britiske myndigheter da han passerte gjennom Heathrow. Han var på vei fra Berlin til Rio de Janeiro, der han og Greenwald bor.

Britisk politi bekrefter at Miranda ble pågrepet i henhold til britisk terrorlovgivning. Ifølge The Guardian ble hans mobiltelefon, PC, kamera, minnepinner, dvd-er og spillkonsoller beslaglagt.

Brasilianske myndigheter har protestert mot at en av deres borgere ble holdt tilbake, mens The Guardian uttrykker forferdelse over pågripelsen.

Greenwald skriver at han tidlig om morgenen fikk en telefon fra en mann som sa han var sikkerhetstjenestemann på Heathrow, at de hadde rett til å holde Miranda i opp til ni timer, og at Miranda ikke kunne ha med seg advokat under avhøret.

Greenwald sier at Miranda ble forhørt om skrivingen han og andre journalister i den britiske avisa har gjort om den amerikanske etterretningstjenestens overvåking.

Greenwald, som er amerikansk statsborger, er en av journalistene som har fått tilgang på dokumentene og opplysningene som Snowden har lekket om overvåkingen.

(NTB)


SPIONSIKTET: Edward Snowden er siktet for spionasje etter at han lekket dokumenter som avslørte NSAs omfattende overvåkingsprogram. Her er han på en pressekonferanse i Moskva. Foto: AP Photo/Human Rights Watch, Tanya Lokshina
SPIONSIKTET: Edward Snowden er siktet for spionasje etter at han lekket dokumenter som avslørte NSAs omfattende overvåkingsprogram. Her er han på en pressekonferanse i Moskva. Foto: AP Photo/Human Rights Watch, Tanya Lokshina Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media