Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Partnerens rett

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I en artikkel i Dagens Næringsliv i forrige uke anklaget konserndirektøren i Schibsted Jan Erik Knarbakk regjeringen for løftebrudd i forbindelse med forslaget til ny medieeierskapslov. Han mener forslaget er i strid med løftene fra Sem-erklæringen. Løftebruddet er unødvendig fordi Fremskrittspartiet ville ha sikret et flertall i Stortinget for regjeringens ståsted i Sem-erklæringen.
  • Knarbakk ivaretar Schibsted-konsernets interesser. Det er han i sin fulle rett til. Det er imidlertid et poeng at Knarbakk er finansministerens partner. Slik forslaget foreligger synes ikke det å ha hatt noen betydning, men innlegget etterlater likevel en tvil om ikke Knarbakk også kan ha kommet i skade for å fronte sin partners syn, som altså ikke vant fram i regjeringen? Vi har ingen grunn til å tvile på at de kan skille kortene, men saken handler om makt i samfunnet, og de to har makt. Her kunne det gjerne vært utøvd et noe bedre skjønn. Derfor bør forholdet nevnes uten at det ligger føringer av mistenksomhet i det.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media