Partybåt sto landfast på holme

Og da var det høyvann i Oslofjorden. Så kom en pensjonist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet.no): Stemningen var høy om bord da partybåten «Lady Helene» sneglet seg gjennom den eksklusive delen av Oslofjorden i vakker kveldssol. Så kom et brak, og «Lady Helene» med svensk flagg sto bom fast med akterenden landfast på Kjeholmen og baugen stukende ned i Vestfjorden.

Grunnstøtingen skjedde ved 19.30-tiden - på høyvann.

- Det skjedde mellom Snarøya og Ostøya, og det så ganske pussig ut for oss som er kjent i farvannet at skuta smalt på land når vannet er på det høyeste. Kapteinen hadde en forklaring etterpå, forteller et øyenvitne til Dagbladet.no.

«Lady Helene», en av de faste utleiebåtene som tar feststemte selskaper på rundtur i Oslofjorden, er en tremastet seilskute med hjelpemotor.

Låste seg i revers

- Skipperen fortalte etterpå at motoren låste seg i revers. Derfor gikk akterenden rett på Kjeholmen og tørt land, forteller øyenvitnet til Dagbladet.no.

«Lady Helene» er en voksen dame - og redningen kom i form av pensjonert sjøulk av de tøffe slaget. Redningsskøyta «John M. Johansen» var i farvannet og greide trekke den grunnseilte partybåten av land i løpet av en time.

Redningsskøyta er nå i privat øye etter flere tiår i Redningsselskapets tjeneste for nettopp skibbrudne.

FESTBREMS:  Den pensjonerte redningsskøyta «John M. Johansen» kom den grunnstøtte partyskuta «Lady Helene» til unnsetning mellom Snarøya og Ostøya i kveld. Her har redningsskøyta festet slepet, og noen minutter seinere var «Lady Helene» i sitt rett element igjen, med hele kjølen. MMS-foto: Kai Schøne.
FESTBREMS: Den pensjonerte redningsskøyta «John M. Johansen» kom den grunnstøtte partyskuta «Lady Helene» til unnsetning mellom Snarøya og Ostøya i kveld. Her har redningsskøyta festet slepet, og noen minutter seinere var «Lady Helene» i sitt rett element igjen, med hele kjølen. MMS-foto: Kai Schøne. Vis mer

Det var flere titalls festdeltakere og mannskap om bord på «Lady Helene». Ingen ble skadd, ifølge øyenvitnet.

Hard start på båtsesongen

Dette var den andre grunnstøtingen i Oslofjorden på noen dager med profilert seilskute. Tidligere i uka gikk skoleskipet «Sørlandet» på grunn på Hovedøya.

Komiker Tommy Steine og Idol-stjerne Alejandro Fuentes var heller ikke heldige da båtsesongens spede start endte henholdsvis på tørt land i Hurum og mot brygga i Kristiansand.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer