Coronaregler brutt på Canada-fly

«Partyfly» ryster

Videoer som sirkulerer i sosiale medier viser vill festing på passasjerfly.

FULL FEST: Det gikk vilt for seg på at chartret fly mellom Montreal i Canada og Cancún i Mexico 29. desember i fjor. Video: Twitter Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Klippene viser passasjerer som drikker alkohol, fester og danser tett inne på Sunwing-flyet som reiste fra Montreal i Canada til Cancún i Mexico 30. desember.

Flyet var chartret, og flere influensere og realitystjerner skal ha vært om bord, melder Montreal CTV News.

Påbudet om munnbind ble heller ikke opprettholdt. Dette skjedde mens Canada er inne i sin verste smittebølge i pandemien med smitterekorder på over 45 000 nye smittede per dag.

Hjemreise kansellert

Ifølge avisa Independent har flyselskapet kalt oppførselen til flere av passasjerene for «uregjerlig», og slått fast at oppførselen brøt med både kanadiske luftfartsforskrifter og helseforskrifter.

Flere medier rapporterer at flyselskapet nå har kansellert gruppas hjemreise denne uka. De oppgir at årsaken er at gruppa ikke ville akseptere reglene til flyselskapet.

Personen som arrangerte turen for de reisende har til Montreal CTV News uttalt at passasjerene aldri fikk beskjed om å sette seg ned av de ansatte, og at det ble solgt alkohol på flyet.

Også turarrangøren bekrefter at hjemreiseturen har blitt kansellert, men hevder det ikke er gitt en grunn.

UHELDIGE: Et gifteklart par sitt forsøk på å gjøre bryllupet deres mer minneverdig tar en uventet vending midt under seremonien i India. VIDEO: KameraOne Vis mer

- Uakseptabelt

Arbeidstakerorganisasjonen for de Sunwing-ansatte har også gitt en uttalelse.

- Oppførselen var uakseptabel og satte de ansatte i fare. Vi trenger støtte fra flyselskapet og myndighetene for å hindre at slik oppførsel forekommer igjen, sier president i arbeidstakerorganisasjonen, Rena Kisfalvi, ifølge Independent.

Startet etterforskning

Canadas samferdselsminister, Omar Alghabra, bekrefter at han har bedt transportmyndighetene i landet etterforske hva som skjedde på flyet.

- Vi må ta coronatrusselen på alvor, og jeg har blitt gjort oppmerksom på den uakseptable oppførselen på Sunwing-flyet. Helsen og sikkerheten er viktigst, og passasjerer kan straffes for oppførselen sin, sier Alghabra.

Kanadiske myndigheter kan gi bøter til opp til 6000 norske kroner for brudd på reglementet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer