Partyjenta som ble islamist skal ha begynt med niqab for seks måneder siden

AFP melder at opplysningen om terrorbakmannens franske kusine sprengte seg i lufta, ikke stemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at franske spesialstyrker gikk til aksjon mot en leilighet i Paris-forstaden Saint-Denis onsdag, lå to døde personer tilbake.

Den ene var hovedmålet for aksjonen og antatt bakmann for Paris-terroren, Abdelhamid Abaaoud (28), som var truffet av kuler og granater.

Den andre var hans franske kusine, Hasna Ait Boulahcen (26). Hun ble kalt Vest-Europas første kjente kvinnelige selvmordsbomber, fordi man trodde hun sprengte seg selv i lufta under angrepet.

Nå melder nyhetsbyrådet AFP at dette ikke stemmer. Det skal ikke var vært Ait Boulahcen, men en annen som bar selvmordsbelte, ifølge NTB.

«Cowgirl» Kort tid etter den dramatiske sju timer lange aksjonen, begynte det å sirkulere bilder av kvinnen og et dramatisk lydopptak.

Lite har imidlertid vært kjent om henne, men nå har det franske nyhetsbyrået AFP snakket med familien til kvinnen, som sier de kjenner igjen stemmen hennes fra opptaket.

De forteller om en tragisk skjebner, der kvinnen raskt gikk fra ei livlig partyjente til radikal islamist.

Byrået beskriver henne som ei jente fra et turbulent hjem med et ustabilt humør. Kallenavnet hennes var «cowgirl» på grunn av hennes forkjærlighet for cowboyhatter.

- Hun var ustabil. Hun var i sin egen boble. Hun var aldri ute etter å studere religion, og jeg har aldri sette henne åpne en koran, sier hennes bror, som ikke ønsker å oppgi navnet sitt.

Ifølge The Independent har ikke broren snakket med henne på flere år, men forteller at hun brukte mesteparten av tida på WhatsApp og Facebook. Hun var også mye ute og festet.

Radikalisert seint Hun bodde for inntil kort tid siden sammen med sin mor i Paris-forstaden Aulnay-sous-Bois, og mora beskriver henne som ei «litt gal jente» med gode taleevner.

Hennes far skal tidligere ha bodd i den franske byen Creutzwald nær grensa til Tyskland, og ifølge TV-stasjonen iTele skal hun tidligere ha blitt undersøkt for narkotikaanklager.

Hun skal ha røyket sigaretter regelmessig og drukket alkohol da hun var ute på byen, og det var først for seks måneder siden hun begynte å bruke niqab og ble radikalisert.

Det samme beskriver en annen nabo av mora overfor iTele, og sier at hun var livlig og festlig.

Politiet har etter den aksjonen i Saint-Denis undersøkt moras hjem.

Mens Boulachens fettet vokste opp i Brussel-forstaden Molenbeek, kjent som et arnested for militant islamisme, vokste hun selv opp i diverse franske byer - blant annet delvis hos fosterforeldre.

Avverget angrep Fransk politi mener de avverget et nytt terrorangrep da de slo pågrep åtte personer under aksjonen i etterkant av terroren i Paris forrige fredag.

Først dagen etter den dramatiske aksjonen hadde rettsmedisinere klart å identifisere de to likene.

- Abdel Hamid Abaaoud er akkurat formelt identifisert ved hjelp av fingeravtrykk. Han ble drept under politiets aksjon. Det var hans lik vi fant i leiligheten, gjennomhullet av kuler, het det i en kunngjøring fra påtalemyndigheten i Paris i går.

Politiet mener Hasna Ait Boulachen sprengte seg selv i lufta for å skade politimennene som slo til i aksjonen. Fem politimenn ble lettere skadd i aksjonen.