Pascal (38) fyrer med ved i bilen

- Det er jo så kaldt ute! sier sveitsiske Pascal til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
FYRER MED VED: Pascal Prokop legger inn litt varmt i bilpeisen. Foto: Arnd Wiegmann /REUTERS/SCANPIX
ELSKER VOLVO: Pascal forteller han elsker bilen sin, en Volvo 240 stasjonsvogn. Foto: Arnd Wiegmann/REUTERS/SCANPIX
SOVER I BILEN: 38-åringen forteller at han har innstallert en vedovn i bilen fordi han sover ofte i den. Foto: Arnd Wiegmann/REUTERS/SCANPIX
RØYKSKY: Ovninnretningen er godkjent av sveitsiske myndigheter, ifølge Reuters. Foto: Arnd Wiegmann/REUTERS/SCANPIX

(Dagbladet): Mange sperrer opp øynene når 38 år gamle Pascal Prokop fra Mettmenstetten, sør for byen Zürich i Sveits kommer kjørende forbi.

Den for tida arbeidsløse mannen har bygd et noe uvanlig varmeanlegg til sin Volvo 240 fra 1990. I forsetet har mannen en ofret en passasjerplass til fordel for en vedovn med pipe opp gjennom taket. Og det hele er godkjent av sveitsiske myndigheter, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Det er jo så kaldt ute nå om vinteren. I dag er det seks minusgrader og jeg sover en del i bilen. Så det er fint å ha, sier Prokop på telefon til Dagbladet.

- Strålende bil Prokop forklarer at han skaffet seg bilen i 2005. Han bygde den om i 2009.

- Jeg elsker Volvo! Den har kjempegod kvalitet og er veldig pålitelig. Det er en strålende bil, sier Prokop til Dagbladet.

Han forteller at folk er imponert over bilen hans. På spørsmål om han har blitt mer populær på grunn av det godt oppvarmede kjøretøyet sitt, svarer han usikkert.

- Jeg veit ikke om jeg har blitt mer populær, men bilen har det! sier han og ler.

Kaldere dager i vente Og 38-åringen får håpe han har nok ved til peisen framover, for det ser ikke ut til å bli noe varmere i Mettmenstetten de neste dagene, ifølge værmeldinga. Gradestokken skal gradvis synke  fram til mandag.

Men utover i neste uke ser det ut til å bli varmere igjen.