TOK BANK I BRUK:  Paris' nødetater tok en nærliggende bank i bruk etter at en brannmann fant tre voksne og åtte barn bevisstløse i en park i Paris. Foto: AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE
TOK BANK I BRUK: Paris' nødetater tok en nærliggende bank i bruk etter at en brannmann fant tre voksne og åtte barn bevisstløse i en park i Paris. Foto: AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDREVis mer

Pascal kom over åtte bevisstløse barn i parken. Nå hylles brannmannen for sin raske reaksjon

Tre barn og en voksen kritisk skadd etter lynnedslag i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag ettermiddag ble 11 personer skadd da et lyn slo ned under en barnebursdag holdt i Parc Monceau i Paris.

Tre barn og en voksen er fortsatt kritisk skadd, skriver AP.

Hendelsen som kunne endt enda verre om det ikke hadde vært for menneskene som utførte førstehjelp på de skadde, ifølge brannvesenet i Paris.

Handlet rask Brannsjef Eric Moulin trekker fram Pascal Gremillet, en brannmann som i fritiden besøkte et museum rett i nærheten av parken da ulykken skjedde.

Han skal så ha vært først til åstedet der han fant 11 bevisstløse mennesker.

- Han gjorde en kjapp undersøkelse på hvem som var hardest skadd, før han utførte førstehjelp og ringte nødnummeret. Uten hans handlinger hadde ting sett langt verre ut, sier Moulin.

Talsmannen forteller også at en bank i nærheten av parken ble gjort om til et felthospital for å behandle de skadde. Der skal hjelpemannskapene ha lagt barna, som skal være rundt ni år gamle, på tepper, før de ble tatt videre til sykehus.

Ifølge Moulin skal at to skal være alvorlig skadd, mens fem andre, derav fire barn, er lettere skadd, i tillegg til de fire som kjemper for livet sitt.

Ulykke i Tyskland Lynnedslaget i Frankrike er en av flere hendelser som har kommet på grunn av uværet som raser i Mellom-Europa lørdag.

Samme ettermiddag ble 30 barn og fem voksne skadd etter et lynnedslag på en fotballbane i Tyskland, skriver Der Spiegel.

Tre av de voksne er alvorlig skadd i forbindelse med hendelsen.

De tre er blant totalt 16 mennesker som er ført til sykehus.Lynet slo ned rett etter en fotballkamp mellom to barnelag i byen Hoppstätten i delstaten Rheinland-Pfalz.

Kommer til Norge Uværet er også ventet å ankomme Norge søndag formiddag, om enn i en svakere variant.

Stedvis på Østlandet blir det rundt 25 millimeters nedbør i løpet av tolv timer søndag i fylkene Oppland, Oslo, Buskerud og Akershus, ifølge Meteorologisk institutt.

- Fra og med elleve-tiden kommer det til å regne kraftig lokalt. Det kommer ikke til å buldre og brake hele dagen som i Tyskland og Polen, men det vil bli tordenvær flere steder, sier vakthavende meteorolog Marit Helene Jensen.

Som følge av været er det fare for lokal flom og jordskred rundt bekker. Regnet kommer til å vare fram til midt på dagen mandag.

- Da blir det igjen fint vær og temperaturer opp mot 25 grader, sier Jensen.

 HYLLER BRANNMANN:  Brannsjef Eric Moulin trekker fram Pascal Gremillet, en brannmann som i fritiden besøkte et museum rett i nærheten av parken da ulykken skjedde. Foto:  AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE
HYLLER BRANNMANN: Brannsjef Eric Moulin trekker fram Pascal Gremillet, en brannmann som i fritiden besøkte et museum rett i nærheten av parken da ulykken skjedde. Foto: AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE Vis mer