BAKER SEG TIL SUKSESS: Pascal drift har nok til salt i grøten. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen.
BAKER SEG TIL SUKSESS: Pascal drift har nok til salt i grøten. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen.Vis mer

Pascal tjener millioner på makroner

Kaker, bøker, matkurs og varmretter har sørget for at Pascal Dupuy de fem siste årene har kunnet ta ut flere millioner kroner i utbytte.

(Kapital): I 1995 åpnet franskmannen Pascal Dupuy sitt første konditori i Tollbugaten i Oslo. Siden den gang har butikken, som bærer hans navn, blomstret. Flere utsalgssteder har kommet til, og Pascal drift består i dag av tre konditorier, én kaffebar, samt én fransk lunsjbar/bistro. I tillegg til salg av makroner og andre søte delikatesser selger han også bøker.

Geskjeften har blitt god butikk for Pascal og hans familie, som eier selskapet sammen.

De tre siste årene har selskapet årlig hatt en omsetning på rundt 40 millioner kroner. Resultatet før skatt endte i fjor på 3,4 millioner kroner. Det er mer enn en halvering av bunnlinjen på ni millioner kroner i 2016. Det året ble det, i motsetning til de tre foregående årene og i fjor, tatt ut null kroner i utbytte.

I 2017 tok Pascal ut fire millioner kroner, noe som innebærer at det totalt er tatt ut over 20 millioner kroner i utbytte fra det familieeide selskapet de fem siste årene.

Før jul holder også Pascal årlige mat- og dessertkurs for nordmenn. Ideen fikk han i 2009, da konditoriet slet med omsetningen.

- Om det er populært? Jeg jobber 15 timer hver dag. Den 26. november kommer det 31 damer hit på dessertkurs. Jeg vet ikke om de kommer for meg eller kakene, har han tidligere spøkefullt uttalt til Kapital.

Pascal drift kunne også oppleve rekordtider etter at TV-programmet Pascals konditori hadde premiere på TV3. TV-seerne fikk et innblikk i det travle livet på bakeverkstedet i Tollbugaten. Finansavisen har tidligere skrevet at publikumet åpenbart fikk lyst til å smake på produktene.

- TV-programmet gjorde plutselig at folk fra hele landet kom på besøk, sa Pascal til Finansavisen i 2016.

Da kunne han notere seg en omsetningsvekst på 27 prosent fra 2014 til 2015.

Det har ikke lykkes Kapital å få en kommentar fra Pascal Dupuy.

Andre økonominyheter:

Penger på bok: 30-doblet pengene på 16 år
Legemiddel ble 16 ganger dyrere på få år

Ringnes åpner brygghus