Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pashtuner forlater Bonn-forhandlingene

En av de fremste representantene for Afghanistans pashtunere har forlatt Bonn-konferansen i protest mot at hans folkegruppe er underrepresentert, ifølge andre utsendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pashtunerne er Afghanistans største folkegruppe, og har også har dominert Taliban-regimet.

Nordalliansen er for det meste dominert av usbekere, tadsjikere og andre etniske minoriteter, men Haji Abdul Qadir var et unntak. Han er guvernør i den østlige provinsen Nangahar, og var Nordalliansens nest viktigste utsending.

Qadir forlot Bonn-konferansen idet utsendingene begynte å velge ut personer som skal sitte i Afghanistans overgangsstyre.

Nordalliansens innenriksminister og fremste utsending, Yunis Qanuni, bekrefter at han er dratt, men oppgir ikke hvorfor.

DRO HJEM: Pashtuner-lederen Haji Abdul Qadir (t.v) har forlatt Bonn-konferansen om Afghanistans framtid.  
Foto: AP Photo/Herbert Knosowski/SCANPIX
DRO HJEM: Pashtuner-lederen Haji Abdul Qadir (t.v) har forlatt Bonn-konferansen om Afghanistans framtid. Foto: AP Photo/Herbert Knosowski/SCANPIX Vis mer
DRO HJEM: Pashtuner-lederen Haji Abdul Qadir (t.v) har forlatt Bonn-konferansen om Afghanistans framtid. Foto: AP Photo/Herbert Knosowski/SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!