Pasient døde etter fall fra sykehusvindu

Falt sju meter ned for en måned siden. Tirsdag døde han.

FALT FRA VINDUET: Alf Lindvolden falt fra et vindu på Gjøvik sykehus for en måned siden. Tirsdag døde han av skadene. Foto: NTB Scanpix
FALT FRA VINDUET: Alf Lindvolden falt fra et vindu på Gjøvik sykehus for en måned siden. Tirsdag døde han av skadene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Like før midnatt 14. februar falt Alf Lindvolden ned fra vinduet på Gjøvik sykehus. Han pådro seg flere bruddskader, og gikk gjennom flere operasjoner før han ble lagt i kunstig koma.

Tirsdag døde han av skadene. Det bekrefter hans døtre overfor lokalavisa Hadeland.

Lindvolden ble 66 år gammel, og hadde sykdommen Parkinson, som han fikk pleie for. Døtrene klandrer ikke sykehuset, og sier de er fornøyde med oppfølgingen.

- Hvordan kunne dette skje?

Overfor Glåmdalen stiller de seg likevel hvordan dette kunne skje.

- Vi trodde ikke vinduer på sykehus kunne åpnes så mye at det var mulig å komme seg ut, sier den ene dattera.

- Det er egentlig helt ubegripelig at han har klart å komme seg ut av senga, og ut av vinduet ut fra hans tilstand den kvelden, sier den andre.

Da han ble kjørt til sykehjemmet skal han ikke ha klart å sitte selv, og var åpenbart forvirret. De tror ikke at faren kan ha gjort det av egen vilje, og mistenker heller ikke at han kan ha blitt utsatt for noe kriminelt.

Etterforskes av politiet

Kort tid etter ulykka startet politiet etterforsking, men de har fortsatt ikke konkludert med hva som har skjedd.

Etterforskingsleder ved Gjøvik politistasjon, Svein Rune Enger, bekreftet tidligere overfor Oppland Arbeiderblad at de har foretatt grundige åstedsundersøkelser, i tillegg til vitneavhør.

Til avisa Hadeland bekrefter kommunikasjonsrådgiver for politiet Innlandet, Hanne Stine Kind, at saken fortsatt er under etterforskning.