DØDE : En pasient døde før ambulansen kom frem. Pårørende hadde store problemer med å komme fram til nødetaten på telefon.Foto: Heiko Junge/SCANPIX. .
DØDE : En pasient døde før ambulansen kom frem. Pårørende hadde store problemer med å komme fram til nødetaten på telefon.Foto: Heiko Junge/SCANPIX. .Vis mer

Pasient døde i telefonkø

Umulig å komme gjennom på telefon til sykehus og ambulanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som Dagbladet.no har skrevet tidligere er det store problemer med telekommunikasjonen i Sogn og Fjordane.

Helse Førde skriver i en pressemelding at en pasient døde da pårørende ikke fikk kontakt med nødetaten på telefon.

Kom ikke fram
- Vi har hatt en hendelse de pårørende ikke kom fram til nødetaten på telefon og måtte kjøre ut for å hente ambulansen. Pasienten var død når ambulansen kom frem. Det er foreløpig ikke mulig å si om det kunne vært unngått om hjelpen hadde kommet frem raskere, sier beredskapssjef Bjørn Morten Øen i pressemeldingen.

Politi og redningstjenesten i Sogn og Fjordane og på Sunnmøre opplever at det er svært vanskelig å kommunisere med omverden etter strøm- og linjebrudd etter at «Dagmar» har herjet langs norskekysten.

Tidligere i dag sa politiet til Dagbladet:

- Det er en vanskelig situasjon og det er publikum som har det virkelige problemet, sier opperasjonsleder Trygve Ødegård i Sunnmøre politidistrikt.

Store problemer
Helse Førde har hatt store problemer med telenettet. Det er blant annet ikke mulig å ringe til Nordfjord sykehus.
De oppfordrer folk som ikke kommer i kontakt med nødetatene om å kontakte nærmeste legekontor hvis de trenger helsehjelp.

Helse Førde har som følge av teleproblemene ikke fullstendig oversikt om uværet har ført til personskader, komplikasjoner er forverring av helsesituasjonen for pasienter.