Pasient dømt for rasisme mot lege

En 21 år gammel mann er dømt for rasisme etter å ha sagt at han nektet å bli undersøkt av en lege av utenlandsk opprinnelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var politiet som tok mannen med til legevakten i Leksvik i Sør-Trøndelag i fjor sommer, ifølge Adresseavisen. Han var mistenkt for ruskjøring og skulle ta en blodprøve.

«Han der skal ikke undersøke meg», sa 21-åringen da han møtte legen av utenlandsk opprinnelse, og la til at han ikke ville ha noe med innvandrere å gjøre.

Politiet ga mannen beskjed om å holde opp med slik prat, men mannen fortsatte og sa blant annet at han ikke ville la seg undersøke av en «jævla neger», ifølge dommen.

Nå har Sør-Trøndelag tingrett dømt 21-åringen for å ha brutt rasismeparagrafen. Under rettssaken bekreftet 21-åringen de faktiske forholdene, men erkjente ikke straffskyld. Han mente kommentarene var innenfor det ytringsfriheten tillater.

Under saken beskrev han seg selv som «rasebevisst» og forklarte at han «holdt seg til sitt eget folk». Han ble dømt til fengsel i 60 dager, i en dom som også omfatter flere andre forhold.

(NTB)