Pasient dyttet pleier på sjøen

Kjempet for livet - kvinne kan bli tiltalt for drapsforsøk i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den kvinnelige pleieren kjempet for livet 10-15 minutter i det iskalde vannet før hun ble reddet av noen ledninger som ble kastet ut fra land.

Nå vil Hordaland politidistrikt tiltale den 44 år gamle kvinnelige psykiatriske pasienten som dyttet pleieren på sjøen under en luftetur fra Sandviken sykehus en kald og mørk novemberkveld  i fjor for drapsforsøk.

Den kvinnelige pasienten er allerede siktet for drapsforsøk.

- Vi avventer endelig innstilling om drapstiltale til de sakkyndige har vurdert om kvinnen er strafferettslig tilregnelig, sier politiadvokat Elisabeth Deinboll  til bt.no.

Hadde ikke en sjanse

Den kvinnelige pleieren var alene på kveldstur med pasienten da hun ble dyttet i sjøen ved Måseskjæret.

Folk i nabolaget hørte fortvilte rop fra kvinnen, som ikke hadde sjanse til å komme seg opp av sjøen på egenhånd. Det var glatt murvegg på den ene siden og to og en halv meter opp til brygga.

Pasienten stakk av fra stedet, men ble pågrepet samme natt.

Det har tatt lang tid å avhøre kvinnen, som fortsatt er pasient ved sykehuset.  Ifølge bt.no har hun forklart at hun fryktet hun skulle bli utsatt for et komplott fordi denne kveldsturen var lengre enn vanlig.

Langtidsbehandling

Dersom de sakkyndige kommer til at kvinnen ikke er frisk nok til å bli tiltalt, vil politiet vurdere vurderer å begjære henne overført til tvungent psykisk helsevern.

- Kvinnen erkjenner ikke straffeskyld for det hun er siktet for, sier hennes advokat Petter Rysst. Han mener at kvinnen trenger en langtidsplass for behandling.

Pleieren som havnet i sjøen, har hatt en tøff periode etter den dramatiske hendelsen. Hun har fått oppfølging og krisehjelp, og er tilbake i vikarjobb ved sykehuset.

SANDVIKEN SYKEHUS: Kvinnen som politiet vil tiltale for drap, var innlagt på lukket korttidsavdeling da hun dyttet pleieren i sjøen i november i fjor. Hun er fortsatt pasient ved sykehuset.