Pasient fikk 1100 sterke piller på én måned

Legen skal ha tatt seg godt betalt for å skrive ut resepter til sin pilleavhengige pasient. Nå er han politianmeldt av Helsetilsynet i Buskerud.

UNDER ETTERFORSKNING: En lege i Modum er politianmeldt av Helsetilsynet i Buskerud for å ha skrevet ut store mengder vanedannende piller til en pasient mot betaling. Illustrasjonsfoto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
UNDER ETTERFORSKNING: En lege i Modum er politianmeldt av Helsetilsynet i Buskerud for å ha skrevet ut store mengder vanedannende piller til en pasient mot betaling. Illustrasjonsfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I flere år sørget den allmennpraktiserende legen for at hans pilleavhengige pasient (59) fikk utskrevet betydlige mengder avhengighetsskapende medikamenter.

Nå er legen under politietterforskning, etter at Helsetilsynet i Buskerud har anmeldt ham for det de mener kan være straffbare forhold.

Bare i løpet av februar 2009 kan det dokumenteres at legen skrev ut 1100 tabletter Paralgin Forte, Stesolid og Truxal. Det betyr at 59-åringen i gjennomsnitt fikk rundt 40 piller om dagen denne måneden.

- Ødelagt liv - Klienten min har fått ødelagt livet sitt. Han sliter med talen, kraftige skjelvinger og er totalt redusert både fysisk og psykisk, sier advokatfullmektig Jessica Nazareno hos advokat Nils Edvard Thorsted Stenersen.

59-åringen skal ha hatt et avhengighetsforhold til såkalte B-preparater også før han kom til behandling hos legen. Dette skal legen angivelig ha utnyttet.

Legen skal ha solgt pasienten resepter på medikamentene Paralgin Forte, Stesolid og Somadril (tatt ut av markedet i mai 2008). Pasienten hevder at legen i begynnelsen tok 500 kroner for en slik resept, men at prisen ble økt etter hvert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer