Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pasient i full fyr

SKIEN (Dagbladet): En 51 år gammel kvinnelig pasient er livstruende skadd etter et branndrama på Telemark sentralsjukehus i går kveld. Det var full fyr i klærne og senga til den hjelpeløse pasienten da alarmen gikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pleierne klarte å slokke brannen. En av dem ble skadd i dramaet.

- Tilstanden for pasienten er livstruende og ustabil. Hun er i en kritisk fase, sa vakthavende overlege ved medisinsk avdeling på Telemark sentralsjukehus, Jan T. Lien, til Dagbladet seint i går kveld.

Full alarm

Øyenvitner til dramaet forteller til Dagbladet at kvinnen hadde store brannskader. Ambulansepersonell kjempet for å få liv i kvinnen inne på rommet før hun ble brakt til videre behandling.

Medisinsk avdeling på Telemark sentralsjukehus har tretti senger i annen etasje på Moflata sykehjem, vegg i vegg med sykehuset. Det var her dramaet startet klokka 18.27 i går kveld.

Da brannalarmen gikk, kom pleierne strømmende ut i korridoren. Det tok noen sekunder før brannen ble lokalisert, ifølge et øyenvitne.

Plutselig veltet røyken ut av døra på et av rommene. Flere pleiere aksjonerte øyeblikkelig med vannslanger og annet slokkingsutstyr. Samtidig ble branndørene lukket og andre pasienter og pårørende flyttet fra korridorene.

- De ansatte gjorde en rask og stor innsats. Brannen var slokt før vi kom til stedet etter kort tid, sier brannsjef i Skien, Guttorm Liebe, til Dagbladet.
Også politiet berømmer de ansatte for rask reaksjon.

Eksplosiv

- Deres innsats var formidabel. De klarte å slokke brannen i pyjamasen og sengetøyet til pasienten, sier vaktleder ved Skien politistasjon, Oddbjørn Hermansen, til Dagbladet.

Brannen i pasientens klær og sengetøy må ha utviklet seg eksplosivt. Det har trolig tatt kort tid før det automatiske brannvarslingsanlegget slo ut, men det var likevel full fyr i senga med den hjelpeløse pasienten og stor røykutvikling i rommet da pleierne kom inn.

Tekniske etterforskere fra politiet i Skien startet grans-kingen av brannen i går kveld. I går kveld ville ikke politiet gi noen opplysninger om mulig brannårsak. Etterforskningen fortsetter i dag både med vitneavhør og tekniske undersøkelser.

Etter det Dagbladet forstår er det ikke funnet åpenbare feil ved det tekniske utstyret.

DRAMATISK: Både brann- og politimannskapene roser de ansattes raske reaksjon, etter at en kvinnelig pasient ble hardt skadd i en brann.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!