Rystet over forholdene på eldrehjem

Pasientene fikk ikke stå opp fordi ingen hadde tid til å hjelpe dem

Ansatte på et kommunalt sykehjem i Kristiansund varslet om alvorlige avvik 46 ganger på fire måneder uten at noe skjedde. Eldreministeren reagerer sterkt.

RYSTET: Fylkeslegen i Møre og Romsdal mener Kristansund har brutt flere lover og forskrifter og har for lav bemanning vedKringsjå sykehjem. Foto: Google maps
RYSTET: Fylkeslegen i Møre og Romsdal mener Kristansund har brutt flere lover og forskrifter og har for lav bemanning vedKringsjå sykehjem. Foto: Google maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fylkeslegen i Møre og Romsdal ble i fjor varslet av en pårørende om at de svakeste og eldste på Kringsjå sykehjem i Kristiansund ikke fikk stå opp på dagene fordi ingen hadde tid til å hjelpe dem, melder NRK.

Etter at fylkeslegen undersøkte saken var konklusjonen at kommunen har brutt loven på flere punkt og at flere beboere sto i fare for å bli underernærte fordi de ikke fikk nok mat. Pleierne hadde også flere ganger varslet om at de ikke hadde tid til å få gitt medisiner.

– Slike hendelser skal vi ikke ha noe av, understreker eldreminister Åse Michaelsen (Frp) overfor NRK. Hun er glad for at fylkeslegen nå reagerer.

Ifølge rapporten skal de ansatte har varslet om alvorlige avvik 46 ganger i løpet av fire måneder. I 44 av disse tilfellene ble det ikke gjort noe.

Fylkeslegen mener kommunen har brutt flere lover og forskrifter og har for lav bemanning. Blant annet skal to ansatte ha hatt hovedansvaret for ti sterkt pleietrengende pasienter i helgene.

- Vi opplever det som svært uforsvarlig, sier fylkeslege Karin Müller Mikaelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer