- Pasientene går mer enn elleve timer uten mat

- I strid med sykehjemmenes forpliktelser. Kan gå hardt ut over de eldres helse og livskvalitet, mener Forbrukerrådet.

MAT: En undersøkelse Forbrukerrådet har gjennomført, viser at pasienter på norske sykehjem risikerer å gå mer enn elleve timer uten å få servert mat. Undersøkelsen viser også at måltidene ofte serveres tidlig på dagen. Illustrasjonsfoto: Scanpix
MAT: En undersøkelse Forbrukerrådet har gjennomført, viser at pasienter på norske sykehjem risikerer å gå mer enn elleve timer uten å få servert mat. Undersøkelsen viser også at måltidene ofte serveres tidlig på dagen. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forbrukerrådet melder i dag om en undersøkelse de har gjennomført, som viser at halvparten av landets sykehjem lar pasientene gå mer enn elleve timer uten mat.

Dette er et brudd på Helsedirektoratets retningslinjer, ifølge Anne Kristin Vie, som er fagdirektør i Forbrukerrådet.

Dette er klart i strid med forpliktelsene sykehjemmene har, og kan gå hardt ut over de eldres helse og livskvalitet, skriver hun i en pressemelding.

- Underernært

Forbrukerrådet har intervjuet ledere for 531 sykehjem i hele Norge. Svarene i undersøkelsen viser at 49 prosent av sykehjemmene bryter med disse retningslinjene, sier fagdirektør Vie, som forteller at så mange som 60 prosent av de eldre kan være underernært.

- At halvparten av våre eldre på sykehjem må gå uten mat i over elleve timer er svært alvorlig. Det er særlig skremmende når vi vet hva det betyr for helse og hvordan du har det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer