- Pasientene har skader av sot og røyk i lungene

En mann i 40-åra er lagt i respirator med store pustevansker, ifølge anestesioverlege.

INNESPERRET:  Tilstanden til alle de skadde er stabil, men legene kan ikke utelukke at det kan bli seinkomplikasjoner. Foto: 

Foto: Arne Veum / NTB scanpix
INNESPERRET: Tilstanden til alle de skadde er stabil, men legene kan ikke utelukke at det kan bli seinkomplikasjoner. Foto: Foto: Arne Veum / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VOSS/OSLO (Dagbladet): 75 personer ble evakuert fra Gudvangatunnelen etter at flere personer ble sperret inne i den 11,4 kilometer lange tunnelen på E16 i Sogn og Fjordane.

Det var kraftig røykutvikling etter at en trailer sto i full fyr i dag.

Åtte til Haukeland 73 av de evakuerte ble fraktet til sykehus.

Anestesioverlege Olav Lødemel ved Voss sjukehus forteller at de har hatt 22 pasienter fra Gudavangtunnelen, seks av dem er sendt videre til Haukeland universitetssjukehus. To personer er også fraktet til Haukeland fra Lærdal.

- En mann i 40-åra er lagt i respirator med store pustevansker. Alle har skader av sot og røyk i lungene, opplyser Lødemel.

Han forteller at pasientene får oksygen og innhalasjonsbehandling, i tillegg til medisiner som skal dempe betennelse i luftveiene. Ingen har fått brannskader eller bruddskader.

Stabil Ifølge Helse Førde er tilstanden for alle pasientene som har ankommet Lærdal sjukehus stabil, men de kan ikke utelukke at seinkomplikasjoner kan oppstå.

Pasientene vil derfor være innlagt for observasjon, etter planen blir de fleste sendt til andre sykehus for oppfølging.

BRANN: Traileren tok fyr 3,5 km inn fra Flåm-siden. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet
BRANN: Traileren tok fyr 3,5 km inn fra Flåm-siden. Grafikk: Kjell Erik Berg/Dagbladet Vis mer

Planen er at fire pasienter blir fraktet til Haukeland universitetssjukehus, 36 til Førde, og åtte blir værende i Lærdal.

Pasientene er av ulike nasjonaliteter.

Det er opprettet en felles pårørendetelefon for alle sykehusene som har tatt i mot pasienter i dag, telefonnummeret er 57 83 98 82.