Pasientene som ingen vil forsikre

Men to av tre som søker får behandling i utlandet på Statens regning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kreftsyke Bjørn Jørgensen (61) fikk en regning på 670 000 kroner for å komme hjem etter eksperimentell genterapi-behandling i Kina. Han var for syk til å reise med vanlig fly, og forsikringsselskapet ville ikke betale betale for ambulanseflyet.

Ifølge kommunikasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon, vil ingen forsikringsselskap forsikre pasienter som reiser til behandling i utlandet for egen regning.

Hjemreisen dekkes heller ikke av sykeforsikringsdelen av reiseforsikringene.

- I praksis vil den store  kostnadsposten være hjemreise utover vanlige reisemåter. Risikoen er stor for at det inntreffer ganske ofte, og da vil premien bli så høy at ingen kunder vil være interesserte, sier Haakonsen til Dagbladet.no.

Ingen har oversikt over hvor mange norske pasienter som søker alternative og eksperimentelle behandlingsformer ute i verden.

To av tre får ja

Men leder Harald Platou ved utenlandskontoret på Ullevål universitetssykehus har nøyaktige tall for hvor mange pasienter som blir behandlet i utlandet på det offentliges regning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer