Pasienter evakuert da taket på sykehuset brant

Pasientene i de øverste etasjene måtte evakueres da store brannmannskaper i natt slåss mot flammene i 13. etasje på Sentralsykehuset i Akershus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Isolasjonsmateriale på taket av sykehuset tok fyr klokken 04.40 tirsdag. Pasienter og ansatte i de tre øverste etasjene ble flyttet til mottakelsen og sykehusets førsteetasje. Ingen skal ha blitt grepet av panikk, og ingen kom til skade under brannen. Politiet melder at de har oversikt over alle som var til stede, og ingen skal være savnet i de evakuerte etasjene.

Slokningsarbeidet skal ha vært vanskelig siden brannen var så høyt oppe i etasjene, men etter en time var brannen under kontroll. Klokken 05.30 meldte brannvesenet at flammene var slukket.

Pasienter fra blant annet fødeavdelingen og andre medisinske avdelinger ble vekket og sendt til trygghet i førsteetasjen. Lørenskog videregående skole ble satt i beredskap i fall flere pasienter måtte evakueres.

- Pårørende til pasienter og ansatte trenger ikke bekymre seg. Ingen har kommet til skade under brannen, sier lensmann Jens Bruun i Lørenskog, til Dagbladet :på nettet.

Store politi-, brann- og redningsmannskaper ble kalt ut til sentralsykehuset da brannmeldingen kom klokken 04.40. De fikk raskt kontroll på situasjonen som aldri ble dramatisk.

Pasientene ble ikke sendt tilbake til avdelingen, på grunn av at røyk hadde funnet vei inn i ventilasjonsanlegget. Det ble i dag tidlig jobbet på spreng for å renske sykehusanlegget for røyk slik at alle etasjene igjen skulle kunne bli tatt i bruk.

Brannårsaken er ikke kjent. Det var bygningsarbeider på taket, men det er ikke kjent om det kan ha hatt noen innvirkning på brannen.

EVAKUERT: Ingen ble skadd da det i natt brøt ut brann på Sentralsykehuset i Akershus.