FALSKE TEKSTMELDINGER: Tilfeldige personer har mottatt falske tekstmeldinger som angivelig er fra Sykehuset Innlandet på Gjøvik. Forholdet er politianmeldt. Foto: Trond Tendø Jacobsen / Sykehuset Innlandet
FALSKE TEKSTMELDINGER: Tilfeldige personer har mottatt falske tekstmeldinger som angivelig er fra Sykehuset Innlandet på Gjøvik. Forholdet er politianmeldt. Foto: Trond Tendø Jacobsen / Sykehuset InnlandetVis mer

Pasienter får falske SMS-er «fra sykehuset på Gjøvik»

- Dette er en forferdelig dårlig spøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sykehuset Innlandet på Gjøvik har problemer med noen som sender ut SMS-er som angivelig er fra sykehuset.

Den siste tida er sykehuset blitt kontaktet av to personer som har mottatt falske tekstmeldinger hvor de blir bedt om å melde seg til sykehuset, skriver Oppland Arbeiderblad.

Den første tekstmeldingen ble mottatt lille julaften i fjor, mens den andre tekstmeldingen ble mottatt i forrige uke.

Politianmeldt Tekstmeldingene lyder som følger, ifølge lokalavisa:

«Hei! Vennligst kom inn på skadepoliklinikken (korridor til høyre for ekspedisjonen) og meld deg til sykepleier ved vaktrommet. Du kan ikke svare på denne fm.»

Avdelingssykepleier ved akuttmottaket, Line Langseth Bakkum, bekrefter innholdet i tekstmeldingene overfor Dagbladet. Hun sier meldingene er sendt ut fra to forskjellige mobilnumre. Den bisarre spøken er politianmeldt.

- Vi har prøvd å lete opp de to mobilnumrene uten at det kommer opp noen navn, så telefonnumrene må være falske, sier Langseth Bakkum.

Var rolige Hun forteller videre at de to som har mottatt de falske tekstmeldingene har vært i kontakt med sykehuset tidligere.

- Dette gjør at vi kan lure på hvem det er som sender ut tekstmeldingene, men det kan også være helt tilfeldig at personene som har mottatt meldingene har vært i kontakt med oss, sier Langseth Bakkum.

- I begge tilfeller var situasjonene avklart, og det var ikke snakk om alvorlig sykdom. Personene som mottok meldingene forholdt seg derfor helt rolige til det, men ringte inn for å sjekke, sier hun videre.

Spøkte med kreft En person har tidligere innrømmet å ha sendt en falsk tekstmelding fra Sykehuset Innland på Gjøvik i november i fjor.

Den gang fikk mottakeren beskjed om at hun hadde kreft og måtte møte opp på sykehuset snarest.

«Du er herved pliktig til å møte opp på Gjøvik sykehus Innlandet, så fort som mulig. Grunnet din forige undersøkelse, vi har nå funnet spor av kreft. Derfor ber vi deg møte opp i akkutten så fort du kan også viser du denne meldinger og sier person nr ditt, ta med deg saker for å bli innlagt. MVH Sykehuset Innlandet,» sto det i denne tekstmeldingen, ifølge Oppland Arbeiderblad.

Kvinnen hadde tidligere hatt kreft, og hadde nylig fått svar på noen nye celleprøver, hvor legene ikke fant noe galt. Et stort apparat på sykehuset ble iverksatt etter denne tekstmeldingen, og både sykehusledelsen og politi ble koblet inn.

- Ingen sammenheng I dette tilfellet kom meldingen fra telefonnummeret til Sykehuset Innlandet HF. Avsenderen beklaget den groteske «spøken», og sykehuset valgte å ikke forfølge saken rettslig.

Avdelingssykepleier Line Langseth Bakkum sier de ikke tror det er noen sammenheng mellom denne tekstmeldingen og de to siste SMS'ene.

Hun presiserer at sykehuset ikke bruker tekstmeldinger for å kontakte pasienter.

- I noen tilfeller, med etablerte pasient-legeforhold, kan tekstmeldinger brukes. Men pasienten skal da kjenne nummeret, og avsenderen skal da også skrive navnet sitt, sier hun.

- Alvorlig Langseth Bakkum legger til at sykehuset ser alvorlig på at slike meldinger blir sendt ut til tilfeldige personer.

- Vi synes dette er en forferdelig dårlig spøk som vi følger opp med anmeldelse og en gjennomgang av de som ringer inn, for å sjekke at det virkelig ikke er blitt sendt noen meldinger til dem, sier hun.

- Nå håper vi at de som synes at dette er en morsom spøk skjønner at det er alvorlig for de som får slike meldinger.