Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pasientjournaler funnet i bod

Flere kasser med pasientjournaler er funnet i en kjellerbod på Bogerud i Oslo. Finneren ble sjokkert, og legen beklager fadesen på det sterkeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg åpnet en av journalene for å se hva det var. Der så jeg blant annet at pasienten hadde vært innlagt på Gaustad, sier Sidsel Valum til NRK.

Valum skulle undersøke boden tilhørende sin nye leilighet da hun fant journalene som stammer fra 80-tallet. De skal inneholde fullstendige og svært sensitive personopplysninger. Antallet er uklart, men det kan dreie seg om flere tusen.

Pasientjournalene tilhører lege Hans Gerhard Hovind.

Hovind sier han ikke har noen unnskyldning for behandlingen av journalene. Han sier de trolig ble flyttet i forbindelse med overtakelsen av et kontor i 1982 og overgang til elektronisk pasientjournal, og at de deretter trolig er glemt.

Fylkeslegen i Oslo, Anne Berit Gunbjørud, sier hun vil undersøke saken, og at det kan bli aktuelt å reise tilsynssøksmål mot legen.

Politiet har tatt vare på pasientjournalene inntil videre.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!