<strong>KJEMPER SAMMEN:</strong> 135 norske kvinner og mann står nå sammen i kampen mot pasientskadeordningen. Foto: Privat
KJEMPER SAMMEN: 135 norske kvinner og mann står nå sammen i kampen mot pasientskadeordningen. Foto: Privat Vis mer

Pasientopprøret har eksplodert fra 30 til 135

Feilbehandlet i helsevesenet. Nå krever de å bli hørt og trodd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag 10. februar skrev Dagbladet om 30 norske pasienter som går til felles kamp mot en pasientskadeordning de mener ikke lytter til pasientene og er lite objektiv.

Etter bare ei uke, hadde pasientgruppa mer enn doblet seg, og nå har antall medlemmer eksplodert. I skrivende stund er det 135 kvinner og menn som har samlet seg til felles front mot pasientskadeordningen.

- Det har tatt helt av. Nye mennensker kontakter oss hver eneste dag, så det er klart at det er et behov der ute. Det er dessverre en gjenganger at folk har gitt opp. De har ikke penger og helse til å kjempe mot systemet lenger. Mange sier at de har ventet på dette i mange år - at noen skal samle seg mot pasientskadeordningen, sier initiativtaker Frank Andersen (43).

Skadegruppa har samlet seg på Facebook-gruppa «Pasienter vs. NPE».

Vil framstå seriøst Pasientgruppa, som består av til dels kraftig invalidiserte mennesker etter feilbehandling i helsevesenet, har fått ja fra Norsk pasientskadeerstatning (NPE) til et møte i neste uke.

Andersen forteller at de er restrektive med hvem de lar få bli en del av gruppa, og at de foretar en siling.

- Det er viktig for oss å framstå som seriøse. Derfor ønsker vi ikke å ha med folk som bitre og så sinte på pasientskadeordningen at de ikke kan tenke klart, selv om det kan være forståelige grunner til at de har det slik, forklarer Frank Andersen.

- Ser fram til møtet
Direktør Rolf Gunnar Jørstad i NPE ser fram til møtet med gruppa.
 
- I dag er det vanlig at folk med felles interesser og erfaringer får kontakt gjennom sosiale medier, slik de har gjort i denne gruppa. Med medieomtale av gruppa og det forestående møtet med oss i NPE, er det ikke uventet at noen flere slutter seg til. Jeg ser fram til møtet vi skal ha med representantene fra denne gruppa i neste uke.

- Det er viktig for meg å lytte til dem, og det skal bli nyttig for oss å få innspillene deres, sier Jørstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer