Påskefeiring på samisk

KARASJOK (Dagbladet): Med reinsdyrsbuljong og margbein ble kronprins Haakon Magnus ønsket velkommen til påskefeiring i Karasjok i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kronprinsen feirer påsken i Karasjok for å delta i den kirkelige markering av at det i år er 2.000 år siden Jesu fødsel. Han startet besøket i dag med en omvisning i De samiske samlinger, som er nasjonalmuseum for samisk håndverk, kunst, klesdrakt og brukskunst. Kronprins Haakon besøkte også det nye sametingsbygget som nå er under bygging i Karasjok, før offisielle representanter for Karasjok tok imot tronarvingen i Storgammen.

Ordfører Kjell Sæther i Karasjok ga i sin velkomsttale uttrykk for at han satte stor pris på at kronprinsen tok seg tid til å komme til Karasjok. Den gleden delte han med mange.

- Kronprins Haakon bør finne seg en samisk dame til kone, smilte Lill Tove Veimæl (21) da hun tok imot kronprinsen da han i dag besøkte stadioncross-stevnet på Karasjok stadion.

- Jeg synes kronprins Haakon er en knakende kjekk kar.

Tett stemning

Kronprinsen og hans følge på rundt 20 personer inntok et måltid bestående av reinkjøtt, reinsdyrstunge og margbein i Storgammen under en varm, koselig stemning.

I kveld skal kronprinsen på storkonsert med Mari Boine, noe han har gitt uttrykk for at han gleder seg til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer