Påskefeiring på samisk

KARASJOK (Dagbladet): Med reinsdyrsbuljong og margbein ble kronprins Haakon Magnus ønsket velkommen til påskefeiring i Karasjok i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsen feirer påsken i Karasjok for å delta i den kirkelige markering av at det i år er 2.000 år siden Jesu fødsel. Han startet besøket i dag med en omvisning i De samiske samlinger, som er nasjonalmuseum for samisk håndverk, kunst, klesdrakt og brukskunst. Kronprins Haakon besøkte også det nye sametingsbygget som nå er under bygging i Karasjok, før offisielle representanter for Karasjok tok imot tronarvingen i Storgammen.

Ordfører Kjell Sæther i Karasjok ga i sin velkomsttale uttrykk for at han satte stor pris på at kronprinsen tok seg tid til å komme til Karasjok. Den gleden delte han med mange.

- Kronprins Haakon bør finne seg en samisk dame til kone, smilte Lill Tove Veimæl (21) da hun tok imot kronprinsen da han i dag besøkte stadioncross-stevnet på Karasjok stadion.

- Jeg synes kronprins Haakon er en knakende kjekk kar.

Tett stemning

Kronprinsen og hans følge på rundt 20 personer inntok et måltid bestående av reinkjøtt, reinsdyrstunge og margbein i Storgammen under en varm, koselig stemning.

I kveld skal kronprinsen på storkonsert med Mari Boine, noe han har gitt uttrykk for at han gleder seg til.

Så gjenstår det å se om han seinere på kvelden tar turen til det lokale diskoteket «Rypa», der det er ventet fullt hus og stormende jubel for det lokale heavy rock-bandet «Intrigue»...

KOSELIG: Kronprinsen inntok et koselig måltid av reinsdyrkjøtt sammen med høytstående personer i Karasjok i Storgammen i dag.