Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påskegudstjeneste avlyst fordi presten er homoliberal

En tradisjonell påskegudstjeneste i Áisaroaivi i Finnmark er avlyst fordi Samemisjonen har strammet inn reglene for hvem som kan forrette i gudshusene deres.

AVLYST: Påskegudstjeneste i Áisaroaivi i Finnmark er avlyst fordi presten er homoliberal. Foto: Den norske kirke
AVLYST: Påskegudstjeneste i Áisaroaivi i Finnmark er avlyst fordi presten er homoliberal. Foto: Den norske kirke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den homoliberale Hammerfest-presten Jon Arne Tandberg har i flere år arrangert gudstjeneste i Áisaroaivi i Kvalsund kommune i Finnmark første påskedag, men nå kan han ikke lengre gjøre dette, skriver NRK.

Kirken er eid av Samemisjonen, som har sendt ut et brev til menigheten i Hammerfest der de slår fast at bare prester som har et homofilisyn som er på linje med Norges samemisjon kan forrette i deres gudshus.

Dermed kan ikke Tandberg eller andre prester som aksepterer homofili forrette i kirkene deres.

- Jeg blir trist når vi nå må avlyse denne gudstjenesten på fjellet. Kristne mennesker samler seg for å feire påske og jesu oppstandelse, men dette betyr at Samemisjonen heller vil at kirken skal stå tom første påskedag, sier Tandberg til NRK.

Daglig leder i Norges samemisjon, Roald Gundersen, avviser at Tandberg har blitt nektet å forrette i kapellet i Áisaroaivi. Han viser til at de kun har sendt ut en epost om at bare prester som har et homofilisyn på linje med deres kan forrette i deres gudshus.

- Så han er sånn sett ikke nektet å forrette. Jeg syns det er rart at denne saken kommer i mediene før vi har fått svar på denne eposten, sier Gundersen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling