Påskegudstjeneste avlyst fordi presten er homoliberal

En tradisjonell påskegudstjeneste i Áisaroaivi i Finnmark er avlyst fordi Samemisjonen har strammet inn reglene for hvem som kan forrette i gudshusene deres.

AVLYST: Påskegudstjeneste i Áisaroaivi i Finnmark er avlyst fordi presten er homoliberal. Foto: Den norske kirke
AVLYST: Påskegudstjeneste i Áisaroaivi i Finnmark er avlyst fordi presten er homoliberal. Foto: Den norske kirke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den homoliberale Hammerfest-presten Jon Arne Tandberg har i flere år arrangert gudstjeneste i Áisaroaivi i Kvalsund kommune i Finnmark første påskedag, men nå kan han ikke lengre gjøre dette, skriver NRK.

Kirken er eid av Samemisjonen, som har sendt ut et brev til menigheten i Hammerfest der de slår fast at bare prester som har et homofilisyn som er på linje med Norges samemisjon kan forrette i deres gudshus.

Dermed kan ikke Tandberg eller andre prester som aksepterer homofili forrette i kirkene deres.

- Jeg blir trist når vi nå må avlyse denne gudstjenesten på fjellet. Kristne mennesker samler seg for å feire påske og jesu oppstandelse, men dette betyr at Samemisjonen heller vil at kirken skal stå tom første påskedag, sier Tandberg til NRK.

Daglig leder i Norges samemisjon, Roald Gundersen, avviser at Tandberg har blitt nektet å forrette i kapellet i Áisaroaivi. Han viser til at de kun har sendt ut en epost om at bare prester som har et homofilisyn på linje med deres kan forrette i deres gudshus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer