PLANKEKJØRING:  Langs Mjøsa står vanligvis trafikken i stampe på påskeferiens siste dager, men i dag var det nesten ikke trafikk på E6. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
PLANKEKJØRING: Langs Mjøsa står vanligvis trafikken i stampe på påskeferiens siste dager, men i dag var det nesten ikke trafikk på E6. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Påskekøene glimrer med sitt fravær

Godværet gjør at mange holder seg på fjellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har selvfølgelig vært noe trafikk, men det går veldig greit, og det har ikke blitt de køene vi trodde på forhånd, sier trafikkoperatør Trude Lindstad til NTB.

Flyter fint Fra veitrafikksentralen kan hun se at selv ved Minnesund flyter trafikken jevnt sørover.

- Det er noen partier hvor det er litt kø og stedvis saktegående, men ellers går det veldig fint, sier hun.

Også ellers i landet går trafikken greit første påskedag.

Ferjekø på Vestlandet Lindstad kommer bare på ett sted hvor påsketuristene må regne med en del venting og forsinkelser: Fergesambandet Lavik-Opedal på E39 i Sogn og Fjordane har hatt problemer med en fergelem, og det meldes om lang ventetid.

Med tanke på det fine påskeværet som er meldt mange steder, er ikke Lindstad overrasket over at det har vært mindre trafikk enn først ventet.

- Det er jo hyggelig for dem som har kjørt hjem søndag, og så kan det tenkes at det kommer litt mer trafikk mandag. Men vi tror det skal gå relativt greit da også, sier hun. (NTB)