Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påskekork fra 15

Her finner du de smarte omkjøringsveiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ikke bare den vanlige påskekorken - Statens vegvesen frykter rekordkø ut av fra Oslo for påsketurister som skal til Lillehammer-traktene og videre oppover Gudbrandsdalen.

Dagens minst elskede stedsnavn for utålmodige turister som skal nordover på E6, er Mogreina og Stange.

Men de smarte omkjøringsveiene finner du her - om du skal fra det sentrale Østlandet til store utferdsområder som Trysil.,Gudbrandsdalen, Geilo og Hemsedal.

Dagens hyggelige nyhet for påskebilistene: alle fjelloverganger er åpne.  Her finner du oppdaterte veimeldinger for hele landet.

Flaskehalsen

- Både på E6 nordover ved Gardermoen og på E16 nordover til Hallingdal , allerede ved Sollihøgda regner vi med tett trafikk allerede ved 14-tiden. Vi frykter full kork allerede klokka 15, særlig  nord for Gardermoen, sier faggruppeleder Aud Fjerdingby ved Vegmeldingssentralen til Dagbladet.no.

På et titalls skjermer over trafikken på en av årets heftigste trafikkdager har hun full oversikt over hvor det tetter seg til.

Birkebeiner-kaos

 PÅSKEKØ:  Slik blir situasjonen for påskebilister på vei nordover fra Oslo i ettermiddag. UP følger med. Foto: John T. Pedersen.
PÅSKEKØ: Slik blir situasjonen for påskebilister på vei nordover fra Oslo i ettermiddag. UP følger med. Foto: John T. Pedersen. Vis mer

- Denne fredagen er situasjonen verre enn vanlig på E6. Lørdagens Birkebeinerrenn fører til at 10 000 biler ekstra skal ut i påsketrafikk og dessuten er det 50-sone ved Mogreina og Stange og enkelte provisoriske felt på grunn av veibygging. Her skal det bli fire felts vei til glede for bilistene som må smøre seg med mye tålmodighet i dag, sier Fjerdingby.

Første påskedag er det kø fra påskefjellet til flere av de store byene, men korken fredag før påske er et Oslo-fenomen.

Påskturister og birkebeinere har en mulighet til å skjære klar av E6 ved Gardermoen i dag.  Det er riksvei 4 over Gjelleråsen og Hadeland til Biri og brua over til E6 og Moelv.

- For folk som skal til Trysil sørfra, anbefaler vi å ta av E6 allerede ved Kløfta på riksvei 2 mot Kongsvinger og videre mot Elverum. Påsketurister som ikke orker å kjøre på krabbegir fra Sandvika til Hallingdal, kan prøve å kjøre Drammen, Kongsberg og Numedal isteden, råder Fjerdingby.

Flytrafikk i rute

Om Gardermoen er dagens hatord for bilister, kan informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen komme med hyggelig nytt til alle som skal på ferie med fly fra hovedflyplassen.

- Værforholdene er fine i hele dag, vi har god bemanning og flyselskapene har ingen tekniske problemer. Den store trafikktoppen blir ved 17-tiden, og det blir nok trangt her mellom 15 og 20, sier Kobro til Dagbladet.no.

Her kan du sjekke om ditt fly er i rute.

image: Påskekork fra 15

Mellom 65.000 og 70.000 passasjerer skal gjennom Gardermoen i dag,. Rekorden er 73.150 fra siste skoledag i fjor, 15. juni.

- De store selskapene melder om nesten utsolgte fly, særlig innenlands og nordover. Et tips til alle med golfbagger og ski - de må være ekstra tidlig ute ved innsjekking, sier Kobro.

KØKLASSIKER: Steinsletta ved Hønefoss er kjent for køer før og etter påske. Turister på vei til Beitostølen og Valdres fra Oslo har ikke noe valg. Men påskefolk i retning Hallingdal kan kjøre Numedal isteden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media