Påskens største: 25 kilo!

På konditoriet Pascal i Oslo har de har virkelig lagt egget. Nærmere bestemt et 25 kilos rosa sjokoladeegg til 5990 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det tok åtte timer å lage, sier konditorlærling Jeanette Slagstad.

Hun poserer stolt ved praktverket, som hun først fikk til på andre forsøk. Første gangen hun prøvde seg, holdt 23-åringen på i sju timer før katastrofen inntraff.

-  Jeg jobbet for mye med sjokoladen, slik at den fikk feil temperatur. Dermed hang litt av fargen igjen i formen. Da ble jeg skuffa, forteller Slagstad.

Pris: 6000

Gigantegget er sannsynligvis Norges største i sitt slag. Det er laget av de beste råvarer, nærmere bestemt Valrhona-sjokolade av spesielt utvalgte kakaobønner fra Venezuela.

Først sprøytes et tynt lag farget kakaofett inn i ei form med malingspistol. Deretter legges et lag på ca to centimeter sjokolade.

Pascal har laget to slike kjempeegg tidligere, og det fins faktisk folk som betaler 6000 kroner for et påskeegg.

1500 egg

 STOLTE:  Pascal Dupuy og hans lærling, Jeanette Slagstad, er stolte som påskehaner over 25-kilosegget sitt. Foto: NINA HANSEN
STOLTE: Pascal Dupuy og hans lærling, Jeanette Slagstad, er stolte som påskehaner over 25-kilosegget sitt. Foto: NINA HANSEN Vis mer

-  Det er mest bedrifter som er interesserte, men ett av de forrige kjempeeggene solgte jeg til en privatperson. Det var en ungkar som ville imponere kjæresten sin. De spiste sjokolade i alle varianter de neste åtte månedene, humrer Pascal Dupuy.

Mens Dagbladet prater med ham, ringer en bedrift og bestiller påskeegg til sine ansatte for 20 000 kroner. Også privatmarkedet har vokst kraftig.

-  Jeg startet med påskeegg for ti år siden. Da solgte jeg 40 stykk. I fjor gikk det 1200, og i år lager vi 1500 egg, sier Dupuy.

Og hvem tror du har laget hvert eneste ett av dem? Jo, lærlingen Jeanette Slagstad.

-  Nå har jeg stått med dette siden februar. Jeg kan godt gjøre noe annet nå, sier hun lakonisk.