Påskens største: 25 kilo!

På konditoriet Pascal i Oslo har de har virkelig lagt egget. Nærmere bestemt et 25 kilos rosa sjokoladeegg til 5990 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Det tok åtte timer å lage, sier konditorlærling Jeanette Slagstad.

Hun poserer stolt ved praktverket, som hun først fikk til på andre forsøk. Første gangen hun prøvde seg, holdt 23-åringen på i sju timer før katastrofen inntraff.

-  Jeg jobbet for mye med sjokoladen, slik at den fikk feil temperatur. Dermed hang litt av fargen igjen i formen. Da ble jeg skuffa, forteller Slagstad.

Pris: 6000

Gigantegget er sannsynligvis Norges største i sitt slag. Det er laget av de beste råvarer, nærmere bestemt Valrhona-sjokolade av spesielt utvalgte kakaobønner fra Venezuela.

Først sprøytes et tynt lag farget kakaofett inn i ei form med malingspistol. Deretter legges et lag på ca to centimeter sjokolade.

Pascal har laget to slike kjempeegg tidligere, og det fins faktisk folk som betaler 6000 kroner for et påskeegg.

1500 egg

-  Det er mest bedrifter som er interesserte, men ett av de forrige kjempeeggene solgte jeg til en privatperson. Det var en ungkar som ville imponere kjæresten sin. De spiste sjokolade i alle varianter de neste åtte månedene, humrer Pascal Dupuy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer