Påskens vær-vinner

Ifølge meteorologene kan hele Sør-Norge vente seg en pangstart på påsken.

SOLVEGG: Du kan vente deg mange gode solstunder i påskeferien om du befinner deg sør i Norge. Her koser folk seg i sola på Trysils høyeste fjell, Tverrfjellet, påsken 2021. Foto: Gorm Kallestad / NTB Modellklarert
SOLVEGG: Du kan vente deg mange gode solstunder i påskeferien om du befinner deg sør i Norge. Her koser folk seg i sola på Trysils høyeste fjell, Tverrfjellet, påsken 2021. Foto: Gorm Kallestad / NTB Modellklarert Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påsken nærmer seg, og mange har kanskje begynt å drømme seg bort til fine dager i skisporet og solveggen.

Om du bor sør for Trøndelag, er det bare å gjøre klar solbrillene, ifølge værmeldingen.

- Sør-Norge kan forvente seg en pangstart påskeferien, sier værpresentatør i TV 2 Eli Kari Gjengedal til Dagbladet.

VÆRGUDENE: Værpresentatør i TV 2 Eli Kari Gjengedal sier hun krysser alt hun har for at høytykket holder seg utover påskeuka. Foto: Privat
VÆRGUDENE: Værpresentatør i TV 2 Eli Kari Gjengedal sier hun krysser alt hun har for at høytykket holder seg utover påskeuka. Foto: Privat Vis mer

Sol i sør

2. april er det palmesøndag, og sola vil skinne i store deler av Sør-Norge. Mens nord for Nordland vil det komme litt nedbør langs ved kysten.

- Det blir litt ruskete vær i nord, sier Gjengedal.

Det er derimot ikke noe tegn til nedbør sør i landet mandag, tirsdag og onsdag i påskeuka.

- Det ligger et høyttrykk over Norge som ser ut til å dytte vekk mye nedbør, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Iselin Skjervagen til Dagbladet.

Det ser likevel ikke ut til at det blir veldig varmt.

- Men langs kysten i sør kan det bli rundt fem grader, så vil sola varme i tillegg, sier Skjervagen.

- Ikke det beste påskeværet

Mandag nord i landet kommer det inn et nedbørfelt i løpet av dagen, og det ser ut som at nord-Norge blir truffet av lavtrykket.

Tirsdag og onsdag blir det nedbør i Troms og Finnmark, og litt mindre nedbør i Nordland.

- Men det er veldig usikkert, det kommer helt an på hvordan høytrykket legger seg. Foreløpig ser det ikke ut som det beste påskeværet i nord - med en blanding av snø og sludd en blanding, som vil variere litt fra dag til dag, sier Skjervagen.

Nord i landet vil gradene holde seg på minussiden, og så vidt strekke seg opp mot plussgrader helt sør på kysten mot Trøndelag.

- Vi får håpe at lavtrykket flytter på seg, så alle får en fin påske.

Mer ustabilt

Fra skjærtorsdag og ut påskeuka er prognosene litt usikre, sier TV 2's Gjengedal.

- Det lurer et lavtrykk, så i selve påskehøytiden kan det bli litt ustabilt også i sør. Men det er såpass langt frem i tid at det er vanskelig å si. Vi får håpe at høytrykket vokser seg såpass stabilt at finværet fortsetter, sier Gjengedal.

En snappeskilpadde biter en mann, og en hai jafser til foten på en alligator. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av. Vis mer

På Stom.no viser værmeldingen at det fra torsdagen og ut uka vil være overskyet og rundt null grader i hovedstaden. Det samme gjelder rundt i Hallingdal-området.

På Vestlandet er det ventet mye sol og opp mot seks grader i Stavanger og Bergen, ifølge Storm.no.

Sola skal også dukke opp mer nord i landet fra torsdag, hvor det skal bli sol men kjølig i Troms og Finnmark, og i Nordland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer