Påskerushet er i gang

Køene er i ferd med å danne seg ut av Oslo. Her er de alternative rutene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Du må regne med forsinkelser ut av byene når påsketrafikken setter inn i dag. Nå har trafikken begynt å tetne, og på hovedveiene ut av Oslo er det i 15.30-tida til dels mye trafikk og kø, melder Statens Vegvesen.

- Så langt er det ikke noen uoversiktlig situasjon, men det er mer trafikk enn på en vanlig fredag, opplyser vaktøperatør Trude Lindstad ved Statens Vegvesen.

Køer
På E6 nordover ut av Oslo er det nå til dels saktegående kø fra Oslo sentrum, mye på grunn av småuhell langs veien.

- Det løser seg opp nord for Skedsmovollen, men vi vet at det er mye trafikk når man kommer lenger opp på E6 mellom Dal og Minnesund, sier Lindstad.

Alternative påskeruter. Kart: Statens Vegvesen
Alternative påskeruter. Kart: Statens Vegvesen Vis mer

Derfor anbefaler nå Vegvesenet omkjøring for de som skal nordover. Omkjøringen går da via riksvei 2 ved Kløfta til Skarnes, og riksvei 24 videre derfra for å avlaste E6.

- Vi forventer at trafikken øker på litt de nærmeste timene, men foreløpig går det jevnt og trutt. Det er ikke stillestående kø, sier Lindstad.

• Sjekk oppdaterte veimeldinger på Dagbladet.no/vei.

EN DEL TRAFIKK: For mange starter påskeferien i dag, og det er allerede litt kø ut av Oslo. Dette bildet er tatt i fjor.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
EN DEL TRAFIKK: For mange starter påskeferien i dag, og det er allerede litt kø ut av Oslo. Dette bildet er tatt i fjor. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Utsetter
Også på E18 mot Sandvika er det tett trafikk og saktegående kø ut av Oslo. Det samme gjelder E16 mot Sollihøgda, men når man kommer til Skuitunnelen glir det lettere her.

Mange drøyer også utfarten til lørdag eller søndag.

- Trafikken fordeler seg, og vi forventer at en del ikke tar sjansen på å reise ut i dag, sier Lindstad.

Støter du på problemer i påsketrafikken? Send SMS/MMS til 2400 eller epost til 2400@db.no.

Ikke mye nedbør
- Det er ikke dårlig vær noen steder akkurat nå. Det er tåke enkelte steder i fjellet i sør, og det kan eventuelt komme litt nedbør både som snø og regn. Men det skal ikke skape noen store problemer for trafikken, så vidt jeg kan skjønne, sier meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Skal du ut og kjøre i morgen, kan det komme nedbør i de nordøstligeste grensestrøkene mot Sverige, men ellers blir det ikke mye nedbør noen steder i landet.

Man må langt opp i fjellene for at nedbøren skal komme som snø de første dagene. Både på Fagernes på 800 meters høyde og på er det Juvasshø på 1900 meters høyde er det en varmegrad i dag.

- Det er ganske mildt i fjellet nå. Det blir kanskje en tanke kaldere i fjellet i morgen, opplyser Mentzoni.

• Sjekk været for Fagernes, Geilo, Trysil, Hemsedal, Beitostølen og alle andre påskeferiedestinasjoner på Dagbladets værsider.

Ekstra trafikkinformasjon
Søndag kan det bli enda kaldere, og litt snø i nordlige fjelltrakter - men været skal ikke by på noen problemer for bilister gjennom helga.

Statens Vegvesen har utvidet og forsterket trafikkinformasjon i påsken.

- Trafikantene må selv også bidra til sikkerhet og en smidig trafikkavvikling. Værforholdene i april måned kan endre seg raskt både i fjellet og lavlandet. Det betyr at trafikantene må være forberedt og utrustet for vanskelige kjøreforhold, sier faggruppeleder Øyvind Kverneng i Statens Vegvesen til Vegvesenets nettsider.