Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påskesprell fra The Nissemenn

Suksessgutta fra «The Julekalender» blir trubadurer TRONDHEIM (Dagbladet): The Nissemenn fra TV-suksessen «The Julekalender» blir tre omreisende trubadurer i en ny ellevill påskeserie på TV 2. Opptakene er akkurat gjort ferdig i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette blir noe helt spesielt; mystisk, magisk og eventyrlig. Vi tror ikke det har vært vist noe liknende på norsk TV tidligere, sier Tore Johansen, Ivar Gafseth og Erling Mylius i trøndergruppa Travellin' Strawberries.

De hadde kjempesuksess med «The Julekalender», både som The Nissmenn og som Olaf, Gjertrud og Benny.

Nå spiller de trubadurene Ivan, Ture og Erlend, og en rekke andre roller, i den nye TV-serien «Prinsesse Gullhår og de tre omreisende trubadurer».

Innescenene ble tatt opp i vinter, mens filmingen av utescenene er gjort i løpet av august måned.

De siste opptakene ble gjort ved gamle Norges Banks lokaler i Trondheim sist lørdag.

Selvskrevet

Manus er skrevet av aktørene selv, sammen med den danske TV-produsenten Hans-Erik Saks. Saks film & TV produserte også «The Julekalender»-serien.

- Men dette blir noe helt annet enn «The Julekalender». Det eneste de to seriene har til felles er galskapen, sier Erling Mylius.

Handlingen er lagt til en middelalderby i året 1597, der tre trubadurer kommer for å spille i domkirken Nidarosmus Domus.

En av trubadurene blir forelsket i prinsesse Gullhår, og dramaet er i gang.

- Livet rundt de tre trubadurene har klare paralleller til nåtidas rockeband, og det blir masse musikk og masse galskap i hver eneste episode, sier Hans-Erik Saks.

Ni episoder

Serien vises i TV 2, ni dager på rad kommende påske. Deretter blir den vist i reprise med en episode pr. uke.

I tillegg til TV-serien vil trubadurene dukke opp på CD og video. Det vil bli laget en egen eventyrbok, og det er innledet et sponsorsamarbeid med sjokoladefabrikken Nidar Bergene som vil bruke TV-figurene i lanseringen av sine produkter.

- Man kan aldri vite hvordan publikum vil reagere, men selv synes vi at den nye serien er veldig, veldig bra, sier Hans-Erik Saks.

- Vi kan ikke forvente en slik suksess som vi hadde med «The Julekalender», sier Tore Johansen.

- Men får vi det, så bukker vi og sier takk, ler Ivar Gafseth.