Været:

Påskestemning: - Fram med solbrillene!

Deler av landet kan de neste dagene oppleve en tidlig forsmak på etterlengtet påskestemning, men godværet varer ikke evig.

- NYT SOLA: Det er på tide å børste støvet av solbrillene og nyte en rask forsmak på den kommende våren, sier Meteorologisk Institutt om de kommende dagene på Østlandet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Modellklarert
- NYT SOLA: Det er på tide å børste støvet av solbrillene og nyte en rask forsmak på den kommende våren, sier Meteorologisk Institutt om de kommende dagene på Østlandet. Foto: Gorm Kallestad / NTB Modellklarert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene på Østlandet har vært preget av blå himmel og en sol som forsiktig er begynt å varme opp kalde kropper under tykke jakker.

Slik fortsetter det også i noen dager til.

- Dersom man ennå ikke har funnet fram solbrillene på Østlandet, så er det i hvert fall på tide å gjøre det nå, sier statsmeteorolog Pernille Borander i Meteorologisk institutt.

- Nyt været mens det varer

Mandag var temperaturen oppe mot åtte grader i hovedstaden og den har stort sett ligget på plussiden hele det siste døgnet.

- I det vestlige strøkene på Østlandet ligger vi i le for nedbøren. Der kan man derfor vente seg litt påskestemning de nærmeste dagene, sier Borander, og legger til:

- Det ser ut som Vest-Agder får litt ekstra vind og bygevær, men ellers så er det stort sett sol og ganske milde temperaturer.

Meteorologen sier man bør nyte været så lenge det varer. Gleden ser dessverre ut til å være kortvarig.

- Det er først når vi kommer inn mot helgen at temperaturene skal synke litt igjen, og vi får litt mer skyer og regn på søndag, sier Borander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer