Påsketanker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • KrF-ledelsen bør bruke den stille påskeuka til å reflektere over noen eksistensielle spørsmål. Årets første kvartal har vært dramatisk for partiet, på mer enn én måte. Den nye partilederen har fått en dårlig start. Partiet har fortsatt utforbakken på meningsmålingene. Og mange tillitsvalgte har begynte å tenke på livet etter Bondevik. Ikke alle liker tanken på å overlate statsministerjobben til påtroppende Høyre-leder Erna Solberg.
  • Samarbeidet med Høyre i en høyredominert regjering er partiets mest grunnleggende problem. Det har gitt KrF en politisk slagside som svekker troverdigheten til partiet. I seng med Erna fører KrF en økonomisk politikk med stor grad av markedsliberalisme. Samtidig har partiet skjerpet sin verdikonservative profil. Begge deler befester inntrykket av KrF som et kristenkonservativt høyreparti. Det er det bare halvparten av KrFs potensielle velgere som liker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer