INGEN KØ: Slik så det ut på Vegtrafikksentralen Øst i Oslo i dag ør fredagens påsketrafikk startet.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
INGEN KØ: Slik så det ut på Vegtrafikksentralen Øst i Oslo i dag ør fredagens påsketrafikk startet. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Påsketrafikken gikk som smurt

Vegtrafikksentralen gir tommelen opp til trafikantene som startet påskeferien fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har gått veldig bra. Det har ikke vært noe mer enn en vanlig fredagsutfart hele dagen og det har heller ikke vært noen store hendelser. Det har gått helt supert, sier operatør Mette Brunæs i Vegtrafikksentralen til NTB i 21-tiden fredag kveld.

Også på steder der det er veiarbeid og innsnevringer ved de store utfartsårene, som ved Minnesund i Akershus, har trafikken gått greit.

Godt informert Trafikantene ble godt informert i forkant og ble bedt om å påregne forsinkelser ut og inn av de store byene.

- Stress og uoppmerksomhet kan fort føre til uhell. Også opp og ned av fjellet vil trafikken bli stor når folk skal hjem etter påske. Været på fjellet kan også skifte fort. Kolonnekjøring eller stengning av fjelloverganger kan innføres på kort varsel selv om Statens vegvesen som vanlig vil ha høy beredskap, opplyste Statens vegvesen.

Lørdag blir også regnet som en stor utfartsdag, i tillegg til onsdag, dagen før skjærtorsdag. Men årets sene påske gjør at en del nok velger å dra til sjøen i stedet for fjellet.

På Østlandet er E6 ved Minnesund en flaskehals. Videre er det ventet at det kan bli kø på E16 fra Sandvika utenfor Oslo. På Vestlandet er E16 ved Trengereid og E39 ved Vågsbotten køstrekninger ut fra Bergen.

Norges Automobil-Forbund oppfordrer samtidig bilister som skal over fjellet til å bruke vinterdekk.

Storfint besøk Den smertefrie påskeutfarten passet fint med det storfine besøket Vegtrafikksentralen Øst i Oslo hadde fredag.

Statsminister Erna Solberg (H) og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) avla en visitt for få en orientering om årets påsketrafikk fra operatørene på vakt og vegdirektør Terje Moe Gustavsen. (©NTB)