Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påsketrafikken gir propp på E6

- Forventer trafikken vil øke ytterligere.

FØLGER MED: Veitrafikksentralen Øst overvåker mye av trafikken på Østlandet: Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark og Oppland. Foto:  Morten Holm / Scanpix
FØLGER MED: Veitrafikksentralen Øst overvåker mye av trafikken på Østlandet: Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark og Oppland. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påsketurister på vei ned fra fjellet måtte som ventet regne med å stå i kø på østlandsveiene første påskedag. Men det pene været gir håp om at de verste køene vil utebli.

- Tendensen nå er at det er tett og økende trafikk mange steder i Sør-Norge. Sånn er det alltid med påsketrafikken, så dette er som forventet, sier Trude Lindstad i Vegtrafikksentralen til NTB.

Trafikken har økt jevnt fra 13-tiden og var søndag ettermiddag konsentrert rundt E6 fra Espa i Hedmark til Minnesund i Akershus.

- Det har blitt en ordentlig propp fra Kolomoen, der riksvei 3 møter E6 ved Stange, forteller Lindstad.

Politiet jobber med å tvangsregulere trafikken fra riksvei 3 i Østerdalen og nedover fylkesvei 24 til Skarnes. Derfra må bilene kjøre riksvei 2 og inn på E6 igjen ved Kløfta.

Det meldes også om mye og økende trafikk over riksvei 4 fra Gjøvik og nedover mot Oslo. På Vestlandet fløt trafikken greit søndag ettermiddag, men det er ventet kø ved enkelte ferjesamband.

Ifølge Lindstad kom trafikken første påskedag i gang ganske seint i forhold til det som har vært vanlig dagen etter påskeaften.

- Vi kan vel gå ut i fra at mange kanskje har dratt dagen litt lenger på fjellet eller på hytta og forventer at trafikken vil øke framover, sier Lindstad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media