Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Påsketurister får ikke brukt Visa-kortet utenlands

40 000 norske kunder berørt. Kortkaos uløst i fire dager

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingen av Nordlandsbankens omlag 40 000 kunder med Visa-kort har fått tatt ut penger eller betalt som normalt utenfor Norge de siste fire dagene.

I går ettermiddag skal det ha blitt mulig å bruke kortene i butikker som kun krever signatur og ikke pin-kode, men resten av den omfattende tekniske feilen vil tidligst bli utbedret i morgen (1. påskedag).

- Jeg har ikke klart å få ut penger eller bruke kortet til å kjøpe billetter til reisen videre på nettet. Da jeg ringte banken opplyste de at Mastercard fungerer som normalt, uten at det hjelper meg, forteller en oppgitt norsk bankkunde på ferie i Filippinene til Dagbladet.no.

Feilen ligger hos Visa Europe, og oppsto ifølge selskapet på onsdag.

- Det skjedde en teknisk forandring hos Visa som berører kundene i Nordlandsbanken. De får per i dag ikke brukt Visa-kortet i utlandet der det kreves pin-kode. I Norge skal kortene fungere som normalt, sier relationship manager Christina Lund i Visa Europe til Dagbladet.no.

Hun opplyser at hele feilen «kommer til å bli fikset i morgen».

- Hva er årsaken til feilen?

- Vi har ikke fokusert på det. Nå vil vi hjelpe våre kortkunder, sier Lund.

VISA-KAOS: Mange frustrerte kunder i Nordlandsbanken har fått store problemer i påskeferien som følge av korttrøbbel. (Mastercard er ikke berørt av kaoset) Arkivfoto: SCANPIX
VISA-KAOS: Mange frustrerte kunder i Nordlandsbanken har fått store problemer i påskeferien som følge av korttrøbbel. (Mastercard er ikke berørt av kaoset) Arkivfoto: SCANPIX Vis mer

I går fortalte Visa-kunden Kjell-Ivar Kristiansen til NRK Nordland at han måtte avbryte ferien i Sverige på grunn av kortkaoset.

- Jeg har hatt problemer med Visa-kortet fra Nordlandsbanken, men så langt har vi klart oss fordi samboeren har kort i en annen bank. Men nå er de pengene brukt opp, og vi har ikke annet valg enn å reise hjem til Bodø mens vi ennå har diesel på tanken, sier han.

Også andre kunder forteller at de har måttet avlyse deler av ferieplanene fordi de ikke har vært i stand til å betale.

På sine hjemmesider ber Nordlandsbanken kunder med akutte problemer om å ringe mellomleverandøren Teller på telefon +47 22 01 34 19 får å få godkjent enkelttransaksjoner.

Omlag 100 000 nordmenn drar utenlands i påskeferien, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå i 2006.

image: Påsketurister får ikke brukt Visa-kortet utenlands
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media