Påskeværet blir bedre utover uka

Sør-Østlandet får det beste været, mens Trøndelag blir taperne denne påsken.

GREIT PÅSKEVÆR: Helt greit vær i helga, men det skal bli bedre utover uka. Foto: Jon Eeg / NTB SCANPIX
GREIT PÅSKEVÆR: Helt greit vær i helga, men det skal bli bedre utover uka. Foto: Jon Eeg / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meteorologisk institutt melder hverken supervær eller snøkaos den første påskehelgen.

Sør-Østlandet vinner - Denne helgen er det Sør-Østlandet som får det beste været, melder vakthavende på Meteorologisk institutt Bjart Eriksen.

Temperaturen vil ikke stå i taket og temperaturen vil ligge rundt 5-8 grader. Om natta vil det forekomme nattefrost, men det vil stort sett bli pent vær uten nedbør. Temperaturen vil stige mot påskehelgen, sier Eriksen til Dagbladet.

Vestlandet vil stort sett få samme vær som Sør-Østlandet, men må vente noe lavere temperaturer. Lite nedbør og temperaturene vil ligge på mellom minus 2 grader om natta, til 3-4 plussgrader om dagen.

Nedbør i Midt-Norge Det meldes om en del nedbør i Møre og Romsdal og Trøndelag den første helgen. Nedbøren vil komme ned som snø i høyere strøk. Temperaturen vil ligge på rundt 0 grader, men det er ventet å øke nærmere påskehelgen.

- Et ganske kjedelig vær, uten store positive eller negative meldinger, sier Bjart Eriksen.

Nordover i landet vil det bli kaldere. I Tromsø vil det stort sett bli minusgrader på dagtid, og temperaturen vil synke til minus 10-11 grader om natta. Lenger nord mot Finnmark vil det ventes kortere perioder med nedbør, men stort sett pent vær.

Skredfare Med det stabile været som har vært vil skredfaren være moderat. Noe nedbør kan øke skredfaren til markert, men Meteorologisk institutt har ingen ekstremvarsler på dette foreløpig.

- Det kan bli noe usikkert med tanke på nedbøren som er ventet, sier Eriksen.