Påskeværet blir bedre

Men det er fortsatt friskt på fjellet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag har fjellfolket over store deler av landet blitt tvunget innendørs på grunn av det dårlige været. I morgen blir det bedre, men det vil fortsatt blåse friskt.

- Det blir litt mindre vind, men det er ikke særlig hyggelig vær. Det vil fortsatt være kuling. I morgen vil det være snøfokk, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe i Meteorologisk Institutt til Dagbladet.no.

Han sier at det vil være fullt mulig å spenne på seg skiene for de som ferierer på Geilo, i Hemsedal og i Telemark.

- Nord-Norge, Trøndelag og Møre får snøbyger og kuling. Det beste været er kommer Østafjells.Sør på Vestlandet blir det oppholdsvær. Det vil også bli kjøligere enn i dag.

Værfast på Hardangervidda

På Halne fjellstue på Hardangervidda sitter 200 mennesker værfast etter at en riksvei 7 måtte stenge på grunn av uværet i går.

Selv om været blir bedre ser det ut til at de må bli på fjellstua en natt til.

Blant de værfaste er Dagbladet-journalist Vigdis Alver og familien hennes.

<b>VÆRFAST</b> Dagbladet-journalist Vigdis Alver har vært værfast på Hardangervidda siden i går, men i morgen blir det været bedre. Foto:
VÆRFAST Dagbladet-journalist Vigdis Alver har vært værfast på Hardangervidda siden i går, men i morgen blir det været bedre. Foto: Vis mer

- Veivesenet sine folk er værfaste her sammen med oss. Siden vinden skal avta litt utover kvelden skal de forsøke å begynne å brøyte i 21-tiden. Rundt klokken 24 kan det hende at vi kan kjøre herfra i kolonner på 10 biler. Men bare mot øst. Siden det blåser fra vest er det ikke mulig å kjøre den veien. Det blåser fortsatt helt vilt her oppe. Skal jeg være ærlig tror jeg de fleste av oss må bli her en natt til, forteller hun.

Skulle på ferie

Egentlig skulle familien på ferie til Vestlandet, men kollonen de var med i ble overrasket av uværet og de måtte søke tilflukt på Halne.

- Hytta er beregnet på rundt 70 personer. Nå er vi ca. 200 stykker her. Men betjeningen er kjempeflinke. Vi får mat, og har det etter forholdene ganske bra selv om barna begynner å kjede seg, sier Vigdis.

Mer vær kan du se på Dagbladets værtjeneste.

Siste nytt når det gjelder veinettet ser du her.

Påskeværet blir bedre
HER SITTER DE FAST: Riksvei 7 over Hardangervidda ble stengt ved 1630-tida i går på grunn av uvær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer