Påskeværet tjuvstarter til uka

Men ski-VM starter vinterlig og kaldt.

HEIA NORGE: Når du skal heie på de norske utøverene i kollen, bør du kle på deg godt. Det blir nemlig kaldt og vinterlig i Oslo framover.
HEIA NORGE: Når du skal heie på de norske utøverene i kollen, bør du kle på deg godt. Det blir nemlig kaldt og vinterlig i Oslo framover.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Sjekk været der du er på Dagbladets værside!

Til åpningsseremonien i kveld, er det meldt om vintervær og temperaturer som vil holde seg på 5-8 kuldegrader.

- Oslo vil få en fin og vinterlig onsdag. Likevel, det kommer til å bli kaldt, og det vil være lurt å kle seg godt til åpningen av ski-VM i kveld, sier vakthavende meterolog Arild Mentzoni ved Meterologisk institutt.

Vinterværet vil holde til torsdag da temperaturen vil stige, og på fredag er det ventet 0 grader i Oslo-området. Torsdagskveld vil det komme en del nedbør, som vil øke på fredagskvelden og utover dagen lørdag.

- På lørdag vil det bli noe mer fuktig nedbør i form av sludd, regn og tåke, sier han.

Det ser dermed dårlig ut for sikten under kombinert hopp normalbakke og hopp normalbakke, som vil foregå lørdagsformiddag.

- «Påskevær» neste uke Kaldværet vil derimot snu på søndag, og Mentzoni kan melde om til dels pent vær neste uke.

- Det blir oppholdsvær fra og med søndag og innover mot neste uke. Østafjells vil det bli enkelte perioder med sol, og flere steder i landet vil få sol og plussgrader.

- Ja, enkelte steder blir det faktisk «påskevær» neste uke, som kan vare helt til søndag neste uke, sier han.

Det vil si at store deler av ski-VM blir strålende fint og mildt neste uke.

Resten av landet vil de neste dagene få regn i lavlandet på vestlandet. Trøndelag, nordland og troms vil få nedbør.

- Skredfaren vil også øke på grunn av at temperaturene stiger.

Flere steder på fjellet har dagene før sørlandets ferie vært preget av store nedbørsmengder og kulde, noe som har gitt ypperlig pudderforhold og silkeføre for folk på vinterferie. Men mot slutten av uken kan det bli kladdeføre og bitende surt.

- I fjellområdene øker vinden kraftig, og torsdag vil det blåse kuling flere steder. Det blir mye vind hele torsdag og fredag, sier Mentzoni.

TÅKE: Det er meldt om tåkefare lørdag, og det ser dårlig ut for sike under kombinert hopp normalbakke og hopp normalbakke. Cornelius Poppe / SCANPIX
TÅKE: Det er meldt om tåkefare lørdag, og det ser dårlig ut for sike under kombinert hopp normalbakke og hopp normalbakke. Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer