Russland insisterer på norsk beklagelse etter spionsaken på Stortinget

- Påskuddene holder ikke

Det parlamentariske samarbeidet med Norge er frosset, sier den russiske ambassaden i en uttalelse til Dagbladet.

PÅ SEMINAR: Russiske Mikhail Botsjkarev ble siktet for spionasje etter å ha deltatt på et større IT-seminar på Stortinget i fjor. Siktelsen mot ham er henlagt, men russerne venter fortsatt på en beklagelse fra norsk side. Foto: Stortinget
PÅ SEMINAR: Russiske Mikhail Botsjkarev ble siktet for spionasje etter å ha deltatt på et større IT-seminar på Stortinget i fjor. Siktelsen mot ham er henlagt, men russerne venter fortsatt på en beklagelse fra norsk side. Foto: Stortinget Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den henlagte spionsaken mot Mikhail Botsjkarev fortsetter å skape bølger mellom Norge og Russland.

Russiske krav om norske beklagelser ble gjentatt i forrige uke og er fremdeles ikke møtt på en tilfredsstillende måte, framgår det av en uttalelse som den russiske ambassaden har sendt Dagbladet.

- Ved flere anledninger har vi gitt beskjed til det norske parlamentet og Utenriksdepartementet om at vi ikke synes at hendelsen med tjenestemannen i Føderasjonsrådets administrasjon, Mikhail A. Botsjkarev, er avgjort inntil den russiske side får unnskyldninger, heter det i uttalelsen.

- Påskuddene holder ikke

Uttalelsen kommer etter at Dagbladet før helgen konfronterte ambassaden med Utenriksdepartementets svar på det russiske kravet om beklagelse.

- Vi henviser til politiet som rette myndighet i saken. Saken var en ren politisak, og ble henlagt etter bevisets stilling i april i år. Den er dermed avsluttet fra norsk side, uttalte pressetalsperson Ingrid Kvammen Ekker til Dagbladet.

Svaret fra UD er ikke godt nok for russiske myndigheter, som framholder at det var Stortingets folk som i første omgang involverte politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer