PASOK forsøker å danne samlingsregjering i Hellas

Torsdag forhandlet partiet med det lille partiet Demokratiske Venstre.

FORHANDLER: Leder av Demokratisk Venstre, Fotis Kouvelis (tv) forhandlet torsdag med Evangelos Venizelos (th), leder i det sosialistiske PASOK, om en samlingsregjering. Foto: Yorgos Karahalis / Reuters / Scanpix
FORHANDLER: Leder av Demokratisk Venstre, Fotis Kouvelis (tv) forhandlet torsdag med Evangelos Venizelos (th), leder i det sosialistiske PASOK, om en samlingsregjering. Foto: Yorgos Karahalis / Reuters / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det greske arbeiderpartiet PASOK skal fredag forhandle med både konservative Nytt demokrati og venstreradikale Syriza om dannelsen av en bred samlingsregjering i Hellas.

Forhandlingene om en ny regjering ligger nå i hendene på PASOKs leder Evangelos Venizelos etter at både Nytt Demokrati og Syriza måtte kaste inn håndkleet tidligere i uken.

PASOK ble det tredje største partiet i søndagens valg på ny nasjonalforsamling. Torsdag forhandlet partiet med det lille partiet Demokratiske Venstre, som ønsker å beholde euroen uten å rette seg etter budsjettkuttene som landet har forpliktet seg til i forbindelse med kriselånene fra EU og pengefondet IMF.

Partiets leder Fotis Kouvelis ser nå ut til å øyne muligheten for en samlingsregjering som går inn for det samme.

- Sannhetens øyeblikk nærmer seg for alle, sier Kouvelis, ifølge avisen Kathimerini.

(NTB)