- Pass deg, en dag vil det smelle

Mannen sendte truende SMS-beskjeder og bildebeskjeder med pistoler og bomber. I dag ble han idømt 6 måneders fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffen i Oslo tingrett er i henhold til aktors påstand, men dommen ble avsagt som en såkalt etterskuddsdom.

I fjor ble mannen dømt til halvannet års fengsel for grovt ran, en straff han for tiden soner. Dermed forlenges nå fengselsdommen til to år.

Vold og trusler

Foruten tre tekstmeldinger med bilder av en dynamittgubbe som eksploderer og en pistol som det kommer to skudd ut fra, er 24-åringen dømt for to telefonoppringninger med beskjeder som «pass deg, en dag vil det smelle».

I tillegg viser den lange listen av lovbrudd fem tilfeller av trusler og vold mot fire fengselsbetjenter, ramponering på Ullersmo landsfengsel, ulovlig besittelse av våpen og ammunisjon, samt ulovlig besittelse av et mindre kvantum hasj.

De første truslene skal 24-åringen ha fremsatt samme dag som B-gjengmedlem Rizwan S. Ali (26) ble anmeldt for trusler mot de samme VG-journalistene. Den saken endte med at Ali nylig ble dømt til 45 dagers ubetinget fengsel i Borgarting lagmannsrett, etter at han ble frikjent i tingretten.

B-gjengen

Også dagen da rettssaken mot Rizwan S. Ali startet i tingretten, fikk den ene VG-journalisten en telefonoppringning med beskjed om at «en dag vil det eksplodere» og «du må passe deg».

Mye tyder på at den trusseldømte 24-åringen også har et nært forhold til B-gjengen i Oslo. I tekstmeldingene het det blant annet «I'm B-boy» og «baaaangg, B-gangs power».

(Dagbladet.no)