Pass deg for denne mannen!

Vincent Carlsson (53) har bedratt opptil 50 norske og svenske eldre kvinner. Han bruker også andre navn, er Sveriges største bedrager, og sjekkes nå mot drapet på Marit Ødegaard (76) i Ørje, fordi han var i distriktet da drapet skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ørje-etterforskerne vil gjerne å snakke med Carlsson - eller Vincent Hertzberg, Arne Andersson og Christer Åberg, som han også kaller seg.

Han er etterlyst i hele Sverige. Nå er også norsk politi på jakt etter ham.

På Trøndelags-tokt

Politiet i Sverige mener Carlsson har lurt til seg nesten en million kroner fra over 40 svenske eldre kvinner. De siste ukene er han observert i Norge. Noen dager før drapet på Marit Ødegaard (76) forsøkte han å svindle til seg penger fra en kvinne i Trøgstad.

Ei uke seinere var han på ferde like ved grensa. Deretter fortsatte han turen til Trysil, og på onsdag ble en 85 år gammel kvinne i Verdal svindlet for 44000 kroner, av en mann som utga seg for å jobbe med banksikkerhet og lurte henne til å ta ut sparepengene sine.

- Han er veltalende og snakker riksmål med islett av svensk. Det er all mulig grunn til å

Carlssons rulleblad

Forbrytelser Vincent Carlsson er dømt for.

1967: Ungdomsfengsel for grovt bedrageri.

1970: To måneder for vold mot offentlig tjenestemann.

1976: Fire år for voldtekt og grovt bedrageri.

1980: Fengslet for bedrageri og ran.

1985: Fire år for voldtekt og grovt bedrageri.

1988: To måneder for brudd på narkotikaloven.

1989: Fire år for seksuell antastelse og grovt bedrageri.

1992: Fem år for grovt bedrageri.

1995: Fire år for grovt bedrageri og seksuell antastelse.

1999: To måneder for seksuell antastelse.

se opp for ham, sier Birger Sandvik ved Verdal lensmannskontor.

Voldtekt og ran

53-åringen ble observert av flere i Marker-distriktet i tida da Marit Ødegaard ble drept i sin bolig for snart tre uker siden. Drapet skjedde sannsynligvis i forbindelse med et ran.

Bare to dager etter drapet svindlet Carlsson til seg 50000 kroner fra en kvinne på svensk side av grensa.

- Vi er interessert i å høre om hans bevegelser i tidsrommet da Marit Ødegaard ble drept, sier utrykningsleder Arnfinn Sandstad i Kripos.

Carlsson beskrives som en gåte. Han kan opptre som banktjenestemann, overlege, politi, næringslivsleder eller hva som måtte falle ham inn.

Svindelen i Verdal var en «klassisk Carlsson»: Han utga seg for å jobbe med banksikkerhet da han tok kontakt med den 85-årige kvinnen. Han sa det var noe galt med kontoen hennes og at hun måtte ta ut pengene.

Han sa hun ikke måtte fortelle funksjonæren noe, fordi en bankansatt skulle tas for underslag. Hun tok ut 44000 kroner. Etter at mannen fikk pengene, så hun ikke mer til ham.

ETTERLYST: Vincent Carlsson (53) er Sveriges største bedrager. Nå herjer han i Norge, og politiet tror det var han som onsdag svindlet til seg 44 000 kroner fra en eldre kvinne i Verdal.