Pass deg for denne!

Tok 205 fartssyndere på én dag - nå skal den mobile fotoboksen plasseres på nytt ved svenskegrensa.

FARTSFELLE: Det er fort gjort å rase forbi denne tilhengeren når ikke GPS-en sier i fra at den står der. Det kunne 205 bilister oppleve 11. oktober i år. Foto: Ulf Nilsson Mimbild AB
FARTSFELLE: Det er fort gjort å rase forbi denne tilhengeren når ikke GPS-en sier i fra at den står der. Det kunne 205 bilister oppleve 11. oktober i år. Foto: Ulf Nilsson Mimbild AB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da den mobile fotoboksen ble plassert i 30-sona forbi Eda Tollstasjon ved grenseovergangen mot Eidskog 11. oktober kjørte 205 bilister på seg mellom 2000 og 4000 kroner i bot.

De 205 bilistene var blant 648 kontrollerte, og en så høy andel fartssyndere gjør at svenskene kommer til å komme tilbake med den mobile fotoboksen, melder Glomdalen.no.

Satser mobilt - Ja, det er helt sikkert at den vil bli brukt mer ved tollstasjonen i Eda. Den store fordelen med mobile fotobokser er at de kan plasseres der vi ser det er problemer med å overholde farten, sier Håkan Erisson, som er sjef for trafikkpolitiet i Värmland, til lokalavisa.

Eriksson vil ikke røpe når de blir å plassere den mobile fotoboksen der igjen, men opplyser at det uansett varsles med skilt også når mobile fotobokser brukes.

Foreløpig har politiet i Värmland bare en mobil fotoboks, men ifølge NRK Østfold vil svensk politi få over 20 til.

Den flyttbare fotoboksen er helt lik de som står fastplassert ved veiene i Sverige, bare at det går an å frakte de rundt på en tilhenger.

Skulle du få lyst til å bare ta med deg hengeren får du uansett bot siden bildet blir sendt trådløst med en gang det er tatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer