Pass deg for disse pyramideselskapene

T5PC er konkurs, men fortsatt eksisterer det mange pyramideselskap. Her er advarsellista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det dukker stadig opp pyramidelignende selskaper som lover gull og grønne skoger, og som har en unik ide som kan gjøre deg rik.

Felles for dem alle er at det som regel bare er de som står bak selskapene som tjener penger, mens de andre taper.

Dagbladet.no har sett nærmere på selskaper som kan minne om pyramider. Vi må understreke at vi ikke tar stilling til om selskapene driver med ulovligheter. Et godt råd er bare å være ekstra varsom om du velger å bruke penger på selskapet eller produktene de selger og formidler.

World Games Inc.

Også kjent som WGI. Hegnar Online har spådd at WGI er det neste store pyramideselskapet som går over ende. Selskapet har opplyst til Dagbladet at det har over 220 000 nordmenn på medlemslista.

T5PC hadde rundt 70 000 nordmenn, og prislappen for alle som har tapt pengene sine har kommer opp i flere hundre millioner kroner.

Inngangsbilletten i WGI er fra rundt 500 kroner og opp til 5000. Medlemmene får tilgang til nettsider som tilbyr forskjellige tjenester, blant annet spill. Man får betalt ved å verve nye medlemmer, og betalt for at de igjen verver nye medlemmer. Slik kan man, om man er høyt nok opp i pyramiden tjene flere hundre tusen kroner i uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.