Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pass deg for disse pyramideselskapene

T5PC er konkurs, men fortsatt eksisterer det mange pyramideselskap. Her er advarsellista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det dukker stadig opp pyramidelignende selskaper som lover gull og grønne skoger, og som har en unik ide som kan gjøre deg rik.

Felles for dem alle er at det som regel bare er de som står bak selskapene som tjener penger, mens de andre taper.

Dagbladet.no har sett nærmere på selskaper som kan minne om pyramider. Vi må understreke at vi ikke tar stilling til om selskapene driver med ulovligheter. Et godt råd er bare å være ekstra varsom om du velger å bruke penger på selskapet eller produktene de selger og formidler.

World Games Inc.

Også kjent som WGI. Hegnar Online har spådd at WGI er det neste store pyramideselskapet som går over ende. Selskapet har opplyst til Dagbladet at det har over 220 000 nordmenn på medlemslista.

T5PC hadde rundt 70 000 nordmenn, og prislappen for alle som har tapt pengene sine har kommer opp i flere hundre millioner kroner.

Inngangsbilletten i WGI er fra rundt 500 kroner og opp til 5000. Medlemmene får tilgang til nettsider som tilbyr forskjellige tjenester, blant annet spill. Man får betalt ved å verve nye medlemmer, og betalt for at de igjen verver nye medlemmer. Slik kan man, om man er høyt nok opp i pyramiden tjene flere hundre tusen kroner i uka.

Har møtt mye kritikk i høst av medlemmer, fordi skaperne bak selskapet til stadighet endrer spillereglene slik at utbetaling av penger til medlemmene drøyer. Lotteritilsynet mener WGI er ulovlig. Flere politifolk i Norge er med i selskapet.

image: Pass deg for disse pyramideselskapene

Tradestorms

Selskapet lokker nordmenn med en gratis BMW 5, penger og gode muligheter til å tjene penger på oddsspill og aksjeinvesteringer. Det handler selvsagt om å verve venner og familie til selskapet, slik tjener du mer selv.

Dagbladet forsøkte å finne ut hvordan man vant en BMW. Beskjeden på nettsiden var klar. Meld deg inn, så skal vi fortelle deg det.

LifeWealth 8

Et digitalt, globalt forretningskonsept uten begrensninger, sier reklamen. Kanskje for godt til å være sant, med andre ord. Da bør man også holde seg unna. Bygget på samme ide som WGI, med virtuelle aksjespill og oddsspill.

Reklamen lokker med fete biler, vinslott, luksubåter i paradis, dollarsedler og et privat jetfly. Og innsatsen er bare noen hundrelapper. Du kan selvsagt satse mer, bli aksjeeier og bli med på oppgangen. I likhet med WGI er det snakk om en lukket økonomi, og mange av dem som er med i WGI er også med i LW8. Noen lærer aldri.

Jet99

Tjen bonuspoeng som du kan veksle i flybilletter. Inngangprisen er 99 dollar, men du må verve folk til Jet99, skal du tjene inn nok bonuspoeng som du kan fly med.

I tillegg må dine venner verve ytterligere venner, skal de få fly. Det enkleste og billigste er nok å kjøpe en billigbillett med Norwegian eller Sterling.

Ifølge Jet99, som ble lansert i sommer, har 10 000 allerede meldt seg inn i klubben. Det blir en million dollar det, til bakmennene i pyramiden.

Rett i Hus

Norsk nettverksselskap som gir deg produkter du trenger, blant annet strøm. Du må selv betale for å få billig strøm, og du kan tjene enda mer ved å verve flere kunder til bedriften. Dermed minner dette om en pyramide.

nettsidene reklamerer selskapet at de kjøper inn strøm om sommeren billig, og leverer den om vinteren når prisen er høy. På den måten sparer du penger. Til opplysning så var strømprisene høyere i sommer enn det de er nå i november.

Rett i Hus hevder de leverer landets desidert billigste på strøm, men prisene de oppgir er ikke så lave sammenlignet med andre kraftlevereandører. Selskapet har også valgt å ikke oppgi sine priser til Konkurransetilsynet, som ukentlig offentliggjør en liste over norske kraftpriser.

Rett i Hus sier de leverer strøm for 39,95 øre kWh i vinter. Det er likevel dyrere enn konkurrentene.

Et seriøst selskap som Hallingkraft tilbyr f. eks fastpris i vinter til 33,42 øre kWh. Og da slipper du å verve familie og kolleger, samt betale en innmeldingsavgift. Det var et gratis råd fra Dagbladet.no.

Eurosmart

Eurosmart har i motsetning til mange andre nettverkselskaper varer å selge. Og det er snakk om merkevarer. Om de er billige er en annen ting. I tillegg må du betale medlemskap og porto for å få tilsendt de såkalt rimlige varene, noe som faktisk gjør dem dyrere.

Et priseksempel hentet fra deres egen nettside. Ralph Lauren Polo Sport parfyme. Pris i butikk, ifølge Eurosmart 275 kroner. Vi sjekket. Den kostet 236. OK, så tok de feil da. Men Eurosmart selger flasken for 192 kroner og da sparer man jo penger uansett, bortsett fra at du må ut med en sum for å få tilgang til denne prisen. Varen skal også sendes deg, noe som koster penger.

I tillegg til salg av merkevarer kan du kjøpe aksjer i Eurosmart. Siden september er verdien av selskapet blåst opp til 840 millioner kroner, ifølge Hegnar Online. De opprinnelige eierne skjøt inn 140 000 kroner i fjor sommer.

Kredittilsynet har reagert og forbudt Eurosmart å selge aksjer slik de gjør. For å unngå mer trøbbel med norske myndigheter har Eurosmart AS, som nå tusenvis av nordmenn er medeiere i, besluttet å flytte virksomheten til Jomfruøyene. Der er det enklere å drive selskapet, fordi norske myndigheter ikke har noen innsynsrettigheter.

Hva som skjer med de mange hundre millioner kroner som nordmenn har dyttet inn i selskapet, vil ingen i Eurosmart si noe om. Du er herved advart.

Green Planet

Tenk om du kan hjelpe fattige bønder i Afrika samtidig som du tjener penger. Det er tanken bak Green Planet Internationalsom har sitt utspring i Nigeria, et land som er kjent for svindelvirksomhet.

Spytt penger inn i et unikt gjødselprodukt som er bedre enn noe annet her i verden. Dette produktet skal doneres til fattige afrikanske bønder slik at de kan dyrke mat og stanse ørkenspredningen.

Powerplant heter gjødselen som skal gjøre jorden et grønnere og bedre sted å være.

Jo flere du verver til å gi sin støtte til bønder i Afrika, jo mer tjener du, og jo mer gjødsel får bøndene. Green Planet kan ikke legge fram noen dokumentasjon på at gjødselet er så bra som de hevder, og det finnes heller ingen kontrollmulighet for at bakmennene i Nigeria faktisk overleverer gjødsel til bøndene.

Surebet

Tenk om du kunne spille på oddsen og aldri tape. Surebet er et pyramidelignende selskap som lover dette. Et avansert dataprogram finner oddsen til forskjellige bookmakere og plasserer innsatsen slik at du er nødt til å gå ut med gevinst. Arbitrasje heter det på finansspråket, og er en velkjent men komplisert metode for å utnytte kursforskjeller på valuta og verdipapirer mellom forskjellige børser.

Ikke nok med at du er garantert gevinst. Ettersom mye vil ha mer, kan du også investere i Surebet og verve medlemmer. Slik tjener du enda mer. Månedsprisen er 950 kroner og gjennomfører du alle 15 nivåene kan du sope inn 400 000 dollar i måneden. En liten hake ved det er at du må ha 33 000 medlemmer under deg.

Lykke til sier vi, både med medlemsvervingen og oddstippingen.

You2success

SMS bruker alle. OK, da kanskje du kan tjene penger på det også. Selskapet bak de omstridte radarvarslingene på mobil i Norge, står bak You2success.

Du verver folk til å kjøpe SMS-tjenester gjennom deg, og jo flere du verver, jo mer tjener du. Og verver de noen til å kjøpe tjenester gjennom seg, ja så drypper det litt på deg også. Er du flink kan du dra inn titusener i måneden, hevder reklamen.

Utvalget av SMS-tjenester er stort. Ringelyder, logoer, spill, animasjoner, radarvarsling osv. Dagbladet.no har sjekket prisene. De er ikke billigere enn andre, men du kan selv tjene penger på at dine venner kjøper SMS-stæsj.

Obs, Obs. Du får ikke penger utbetalt om du ikke har tjent inn 900 kroner. Det vil si at dine undersåtter i pyramiden må genere f. eks 2250 scoringsvarsler eller kjøpe 180 javaspill til mobilen sin.

Det er kanskje en grunn til at selskaper som Inpoc, Cellus og Djuice bruker flere titalls millioner kroner i markedsføring hvert eneste år for å selge sine SMS-tjenester. Man må ha stort salgsvolum for å tjene penger på SMS.

ThinkSeven

Dette er selskapet til Finn Ørjan Sæle. ThinkSeven, eller Seven som det også omtales som, har sikret seg medlemslista fra T5PC.

Gjennom ThinkSeven får du billigere mobilabonnement fra operatøren PGOne, og du kan kjøpe vitaminer. I tillegg kan du spille spill og se på SevenTV, som sender vekkelsesmøter med superselgere som skal lære deg sine knep.

ThinkSeven har fått med seg noen av folka bak T5PC, og i likhet med det fallerte selskapet kan de som blir med i nettverket også kjøpe aksjer. Dermed skyter prisen på selskapet i været og vil mangedobles innen kort tid. Slutningene får du trekke selv.

Club Platinium Inc

Spytt pengene dine inn i et utenlands nettselskap som skal tilby kasino på internett. Verver du venner så får du noe igjen. Typisk pyramide som dessverre flere nordmenn allerede har investert i.

SprinkleNetwork

Betal en innmeldingsavgift, verv venner og tjen penger på deres medlemskap. Og hva får du? Jo fordeler når du handler varer i vanlige butikker. Butikker og restauranter betaler ikke noe for å bli markedsført gjennom SprinkelNetwork, men skaffer pyramideselskapet legitimitet.

Eierne bak tjener penger på din innmeldingsavgift. Ikke glem at du kan få fordelskort om du melder deg inn i organisasjoner som OBOS eller en fagforening. Det kan være et alternativ til SprinkleNetwork.

WWA-TMI

Dette er et nettverk som går under mange navn. Først het det World Wide Autobank, så fikk det med seg et selskap som het Team Marketing International og ble til WWA-TMI. Så kom Kredittilsynet og Lotteritilsynet på banen og nå heter selskapet World Wide Alliance.

Du får fordelskort om du blir medlem, og får blant annet rabatt hos NetCom, på IP-telefoni gjennom IP24 og billigere strøm gjennom Fjordkraft.

Så langt, så greit. Men så kan du bli selger, og verve venner til fordelsselskapet. Da tjener du penger. Også kan du kjøpe aksjer i WWA. Dermed minner det hele om T5PC igjen.

OVERBEVISES:</B> WGI-meldemmer på Lillestrøm tidligere i år. De skal verve venner til å bli med, og på den måten tjene penger. Lotteritilsynet er nektet adgang til flere WGI-møter.
I SØKELYSET:</B> Lotteritilsynet har vurdert Eurosmart, men kommet til at de ikke kunne forby det. Men Kredittilsynet reagerte mot aksjehandelen som selskapet drev med og forbød det.
VIDUNDERMIDDEL:</B> Denne flasken med gjødsel skal gjøre underverker for afrikanske bønder. Og du kan tjene penger på å donere penger til et nettverk som skal gi bort gjødselen til bøndene.
KONKURS:</B> Lokalene til T5PC ble vist fram i Oslo av bostyrer. Det var lite av verdier igjen i pyramideselskapet.
TOPPSJEF:</B> Gregory James Kennedy var i Norge tidligere i år og holdt vekkelsesmøte for medlemmer i WGI. Han er regnet som en av toppsjefene i pyramideorganisasjonen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media